AcasăNewsAtacurile hackerilor fac pagube 600 de miliarde de dolari pe an

Atacurile hackerilor fac pagube 600 de miliarde de dolari pe an

Criminalitatea cibernetica costa economiile din intreaga lume aproximativ 600 de miliarde de dolari pe an, sau 0,8% din PIB-ul mondial, in crestere fata de aproximativ 445 de miliarde de dolari in anul 2014, arata un studiu publicat de firma McAfee, specializata in protectia impotriva atacurilor informatice, si centrul de reflexie Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Până la urmă aşa ca industrie hecăreala este mai mult decât profitabilă

Autorii raportului subliniaza ca aceasta crestere a criminalitatii cibernetice in ultimii trei ani se datoreaza faptului ca piratii informatici adopta rapid noi tehnologii precum si datorita raspandirii criptomonedelor.

„Lumea digitala a transformat aproape fiecare aspect al vietii noastre, in special notiunea de risc si criminalitate, astfel incat activitatile criminale sunt mai eficiente, mai putin riscante, mai profitabile si mai usor de pus in practica”, sustine directorul de tehnologie de la McAfee, Steve Grobman. Raportul precizeaza ca bancile raman tintele favorite ale piratilor informatici, iar statele sunt cea mai periculoasa sursa de cybercrime. Rusia, Coreea de Nord si Iranul sunt cele mai active in atacurile care vizeaza institutiile financiare in timp ce China este cea mai activa cand vine vorba de spionajul cibernetic. Atacurile de tip “ramsomware” sunt modalitatea de atac cu cel mai puternic ritm de crestere, gratie proliferarii unor adevarate piete pe Internet, al caror numar a depasit pragul de 6.000, care ofera servicii de piraterie.

author avatar
Catalin Dumitrescu
68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger