AcasăNewsAtacul ca atacul, da’ cu abuzurile cum ramane?

Atacul ca atacul, da’ cu abuzurile cum ramane?

Cristina Tarcea a tinut sa marcheze absenta ministrului Justitiei si a sefilor SRI si CSM de la bilantul DNA: ”In alti ani, masa de la prezidiu era mai lunga si incapatoare …”

Tabara pro Kovesi acuza in cor, de la presedinte in jos, atacurile date impotriva DNA, a luptei anticoruptie si a unei Justitii independente. Intoxicati cu ”portocale”, partizanii DNA uita sa vorbeasca la fel de apasat si despre abuzurile comise de procurori. Si nu numai.

Cristina Tarcea a tinut sa marcheze absenta ministrului Justitiei si a sefilor SRI si CSM de la bilantul DNA In alti ani masa de la prezidiu era mai lunga si incapatoare

Umilirea si terorizarea suspectilor/inculpatilor, manipularea probelor, condamnarile obtinute pe baza unor rechizitorii inconsistente, incalcarea prezumtiei de nevinovatie, dosarele deschise preferentiale, transformarea masurii retinerii preventive intr-un circ mediatic – iata realitati imposibil de combatut si asta nu doar din cauza existentei procurorului ”Portocala”. Despre toate aceste abuzuri magistratii vorbesc prea putin sau deloc pe motiv ca subiectul este tocat, in mod partinitor, de ”penali”. Fapt care nu justifica insa trecerea abuzurilor la capitolul ”diverse” de catre sefa DNA si seful Parchetului General, indiferent de explicatiile aduse. Astfel de abuzuri nu pot fi bagate sub pres nici macar in numele marii lupte anticoruptie. Dimpotriva, magistratii sunt primii chemati sa-si identifice leprele din sistem si sa le elimine degraba, asta daca vor cu adevarat sa scape Justitia de tinichelele atarnate de coada. Inaltii magistrati inclestati in lupta comit insa o mare greseala: nu vor sa admita ca au si ei falitii lor si incearca sa ascunda gunoiul sub pres. Figura penibila dar care le va tine pana in momentul in care va aparea (daca va aparea!) legea raspunderii magistratilor.

Sefa ICCJ recunoaste: Justitia are si ea probleme 

O notabila exceptie de la bagarea capului in nisip a facut, ieri, sefa Inaltei Curti de Justitie, Cristina Tarcea. Prezenta la prezentarea bilantului DNA, Tarcea a confirmat ”criza” prin care trec astazi ”Justitia si Parchetele”, a reclamat ”minciunile si manipularile” vehiculate in context in spatiul public, dar a si vorbit deschis despre problemele existente in Justitie. ”E momentul sa observam cauzele din interiorul sistemului nostru. Cauzele care trezesc suspiciune si neincredere si sa le inlaturam”, a pus degetul pe rana sefa ICCJ. Ramane acum de vazut daca magistratii, inclusiv Kovezi si Lazar, au avut urechi sa auda ce a spus Tarcea.

author avatar
Simona Badulescu
1.000 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger