AcasăNewsAtac din toate partile la monedele virtuale

Atac din toate partile la monedele virtuale

Avertismente de la FMI, reglementari si interzicerea publicitatii pe Google si Facebook

Economisti ai firmelor de consultanta fiscala din Romania vad criptomonedele drept continuatori ai instrumentelor de tip leverage, folosite pana in 2008, aflate la originea crizei, FMI vrea reglementari mai aspre, iar gigantul Google interzice publicitatea pentru monedele virtuale.

Avertismente de la FMI reglementari si interzicerea publicitatii pe Google si Facebook

Intrebat daca firmele pot fi finantate de criptomoneda, un expert al firmei de consultanta EY Romania spune ca monedele virtuale  nu constituie o sursa credibila de finantare a afacerilor, putand sa isi gaseasca locul doar in zone de nisa, cum ar fi industria IT, asta pentru ca, spune Ioana Mihai, ”este o zona nereglementata unde apare un curs de schimb aleatoriu. Aceasta valva s-a creat probabil pentru a compensa instrumentele de dinainte de 2008, de tip leverage, care nu erau sustinte de active reale”. “Guvernele si bancile centrale trebuie sa colaboreze in privinta dezvoltarii reglementarilor pentru cripto-active, pentru a preveni posibilitatea ca acestea sa devina un nou vehicul pentru spalarea de bani si finantarea terorismului”, a afirmat Christine Lagarde, directorul general al FMI, a nici o saptamana inaintea reuniunii G 20 din Argentina a  ministrilor de Finante si a presedintilor bancilor centrale, unde va fi analizata si reglementarea cripto-activelor.

Bitcoin, o bula fara valoare care se va sparge in curand

Un alt avertisment pentru investitorii in criptomonede vine si de la seful diviziei de politici economice de la Allianz Global, Stefan Hofrichter spune ca valoarea intrinseca a bitcoin trebuie sa fie zero, bitcoin-ul nu revendica nimic, nu are in spate nimic – spre deosebire de titluri de stat, de actiuni sau de bani cash – si nu genereaza niciun flux de venit,  este o bula fara valoare care se va sparge in curand. In ceea ce priveste Google, compania a anuntat ca va interzice publicitatea pentru monede virtuale incepand din luna iunie,  o masura ce va fi aplicata inclusiv in cazul platformelor de schimb si a ofertelor initiale de criptomonede. Anuntul vine la cateva luni dupa ce Facebook a luat o masura similara.

author avatar
Bogdan Borcea
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger