AcasăNewsAtac armat la palatul regelui saudit

Atac armat la palatul regelui saudit

Ironie: Palatul Al Salam a fost atacat cu kalasnikovul, in timp ce sauditii au anuntat ca vor produce si ei aceasta arma

Palatul regal Al Salam al suveranului Salman bin Abdelaziz Al Saud a fost tinta unui atac cu arme de asalt, in Jeddah, al doilea mare oras saudit aflat in vestul tarii.

Ironie Palatul Al Salam a fost atacat cu kalasnikovul in timp ce sauditii au anuntat ca vor produce si ei aceasta arma

In timp de regele saudit se afla in vizita oficiala in Rusia, sambata, un barbat inarmat s-a apropiat cu o masina de portile palatului regal din Jeddah si la deschis focul, a informat ministerul saudit de Interne. Potrivit Reuters, atacatorul a fost identificat ca fiind Mansour al-Amri, un cetatean saudit in varsta de 28 de ani. Politia afirma ca acesta nu avea cazier si nu era cunoscut ca facand parte dintr-o organizatie extremista sau terorista. Tot politia a facut cunoscut ca Mansour al-Amri a deschis focul cu o arma de asalt Kalasnkov si ca avea asupra sa si trei cocktailuri Molotov. Doi membri ai garzilor regale saudite au fost ucisi si alti trei raniti, inainte ca al-Amri sa fie impuscat mortal. Palatul Al Salam gazduieste cabinetul regal si serveste drept sediu pentru reuniunile consiliul de ministri. Ambasada SUA in Arabia Saudita si-a avertizat cetatenii in legatura cu acest incident. Pe de alta parte, mai multe documente privind o cooperare militara ruso-saudita au fost semnate in acest weekend, cu ocazia vizitei suveranului saudit la Moscova. Printre care si un acord preliminat de licenta intre Rosoboronexport (agentia rusa pentru exporturile de produse militare) si Saudi Arabian Military Industries, acord care prevede fabricarea unei versiuni a armei de asalt Kalasnikov, AK-103, in regatul saudit. Ak-103 este o versiune modernizata a modelului AK-47.

author avatar
Tudor Borcea
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger