AcasăNewsAtac armat in Olanda

Atac armat in Olanda

Politistii l-au identificat pe criminalul din Utrecht

Trei persoane au fost ucise si noua persoane au fost ranite intr-un atac armat care avut loc intr-un tramvai, intr-o zona rezidentiala a orasului Utrecht. Principalul suspect este un barbat de origine turca.

Politistii l au identificat pe criminalul din Utrecht

„Politia il cauta pe Gokman Tanis, 37 de ani, nascut in Turcia, in legatura cu incidentul din aceasta dimineata”, a precizat politia din Utrecht pe Twitter, sfatuind publicul „sa nu se apropie de el”. Coordonatorul olandez al luptei antiteroriste Pieter-Jaap Aalbersberg a ridicat la maximum nivelul alertei teroriste in zona orasului. ”Nivelul amenintarii a fost ridicat la 5 (maximum), exclusiv in provincia Utrecht. Vonovatul este in continuare fugar. O motivatie terorista nu poate fi exclusa. Vrem sa incercam sa prindem persoana responsabila cat mai rapid posibil”, a anuntat Pieter-Jaap Aalbersberg. Politia a gasit o masina de culoare rosie pe care suspectul ar fi folosit-o pentru a fugi.

Autoritatile au anuntat imediat intarirea securitatii in aeroporturi si in cladiri oficiale cheie si au sfatuit scolile din oras sa ramana inchise. De asemenea, a fost publicata si o imagine a atacatorului care pare sa fie luata cu ajutorul camerelor de luat vederi din tramvai. La locul atacului din tramvai, in apropierea unui pod din acest mare oras din Olanda, o victima a fost vazuta acoperita cu o patura si intinsa pe calea ferata, intre doua vagoane, a relatat un jurnalist al agentiei de presa olandeze ANP. Locul a fost inconjurat si inchis de fortele de ordine.”O ancheta asupra incidentului armat din Piata 24 Octombrie este in desfasurare. Luam de asemenea in considerare un motiv potential terorist”, a precizat politia intr-o postare pe Twitter.

author avatar
Andrei Coman
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger