AcasăNewsAsta-i buna! Pestii din lacurile cu cianuri imbunatatesc viata sexuala

Asta-i buna! Pestii din lacurile cu cianuri imbunatatesc viata sexuala

Desi multi protesteaza impotriva exploatarilor miniere ce se fac cu ajutorul cianurilor, se pare ca aceste actiuni au si efecte pozitive.

Andrei Petru Campian, primarul comunei Certeju de Sus, sustine ca in localitatea pe care o conduce s-au facut exploatari miniere, la care s-au folosit cianuri, iar aceste substante produc adevarate miracole.

Conform primarului, citat de Romania TV, pestii din iazurile cu cianuri imbunatatesc viata sexuala.  „In urma exploatarilor miniere din perioada 1970-1980 au reiesit niste iazuri de decantare in care, fara ca iazurile sa fie populate artificial, au aparut pesti pe care populatia a inceput sa ii consume. De mai bine de 25 de ani se consuma peste. Cele doua institute de sanatate a populatiei nu au constatat modificari intre media nationala si media locala a starii de sanatate a populatiei”, a declarat primarul din Certeju de Sus.

Andrei Petru Campian spera ca la Certeju de Sus sa se reia exploatarile miniere, momentan lucrarile fiind sistate din cauza unui conflict intre canadienii de la Eldorado Gold Corporation si Ministerul Mediului. Primarul spune ca afaceristii canadienii vor sa investeasca cel putin 270 de milioane de euro, intr-un contract cu o valabilitate de trei ani, iar procesul de extragere a aurului de la Certeju de Sus se face tot pe baza de cianuri, dar este mai putin poluant decat la Rosia Montana.

sursa foto: bzi.ro

author avatar
Cristi Ionita
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger