Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Aspectele de care seful BNR crede e nevoie sa se tina cont: Doar astfel, trecerea la euro va fi sustenabila

Aspectele de care seful BNR crede e nevoie sa se tina cont: Doar astfel, trecerea la euro va fi sustenabila

Autor:

Prezent la sedinta Comitetului interministerial pentru trecerea la euro, de luni, de la sediul Guvernului, Mugur Isarescu a subliniat trei aspecte de care trebuie, in opinia sa, sa se tina cont in cadrul parcursului catre adoptarea monedei unice europene.

 

MUGUR ISARESCU FANE 75 680x500 Aspectele de care seful BNR crede e nevoie sa se tina cont: Doar astfel, trecerea la euro va fi sustenabilaDupa ce premierul a adus in discutie nevoia ca “aceasta trecere sa fie cat mai lina pentru cetateni”, dar si ca sa exista o convergenta care sa se faca in paralel cu cea a veniturilor romanilor, si guvernatorul Bancii Nationale a facut apel la prudenta pe tema adoptarii monedei unice europene.

Din cate s-a anuntat din directia Palatului Victoria, guvernatorul BNR a pus accent pe necesitatea ca abordarea procesului in cauza sa se caracterizeze prin “prudenta, responsabilitate si profunzime. Trebuie sa ne concentram pe reducerea decalajelor de dezvoltare intre regiunile Romaniei, referindu-ne aici la infrastructura, venituri, PIB pe cap de locuitor. Doar astfel, trecerea la moneda euro va fi sustenabila”.


1 Comentariu la Aspectele de care seful BNR crede e nevoie sa se tina cont: Doar astfel, trecerea la euro va fi sustenabila

  1. Magda

    Manole, nu faci nici cât o ceapă degerată!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!