AcasăNewsAsistenta sociala in Romania, la nivelul tarilor africane bantuite de foamete

Asistenta sociala in Romania, la nivelul tarilor africane bantuite de foamete

Guvernul taie din ajutoarele sociale pentru investitii inutile, sustin reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. Asa se face ca asistenta sociala in Romania este la nivelul tarilor africane bantuite de foamete.

Potrivit reprezentantilor ligii, Guvernul insista si retine contravaloarea asigurarii obligatorii a locuintelor din ajutorul social acordat in baza Legii privind venitul minim garantat, in timp ce sistemul de asistenta sociala din Romania asigura un venit de 1 dolar/zi pentru fiecare persoana asistata, „nivel similar unei tari africane bantuite de foamete de decenii intregi”.

Bani directionati catre investitii inutile

Conform estimarilor Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, suma necesara pentru a sustine plata asigurarii obligatorii a locuintelor este de patru milioane lei (aproximativ un milion de euro).

Reprezentantii LPAH sustin ca statul roman nu este in stare sa planifice si sa directioneze fondurile publice pentru sustinerea, intr-o perioada de criza, a celei mai defavorizate categorii sociale, precum si faptul ca „statul taie din ajutoarele sociale pentru a directiona banii ramasi catre investitii inutile”.

Din estimarile Ligii, prin punerea in aplicare a acestei masuri, 70.000 de persoane singure sau familii vor fi afectate de reducerea ajutorului social.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger