AcasăNewsAsalt final asupra conducerii Curtii de Conturi

Asalt final asupra conducerii Curtii de Conturi

Se da o lupta apriga pentru scaunul pe care il va parasi in curand Nicolae Vacaroiu

In umbra noii crizei politice provocate tam-nesam de pesedisti se coace noua conducere a Curtii de Conturi. O institutie de o importanta deosebita daca ne amintim ca ea este ”sursa de inspiratie” a mai mult de jumatate din dosarele deschise de DNA.

Se da o lupta apriga pentru scaunul pe care il va parasi in curand Nicolae Vacaroiu

Dupa ce si-a facut datoria si a umplut cu dovezi ”camara” DNA, Nicolae Vacaroiu a ajuns la final de mandat, ceea ce inseamna ca Parlamentul trebuie sa aleaga un nou sef al Curtii de Conturi. Plus alti cinci membri ale caror mandate au ajuns de asemenea la final astfel incat devin vacante si un post de vicepresedinte si patru de consilieri de conturi. Data fiind natura documentelor care ajung pe masa institutiei si posibilitatea folosirii lor in lupta anticoruptie si in razboaiele politice, este evident ca la Curtea de Conturi nu trebuie sa ajunga oricine.

Teodorovici a pus la zid toti candidatii

Demarata, ieri, la comisiile parlamentare de buget-finante, audierea candidatilor s-a transformat intr-un adevarat circ dupa ce Eugen Teodorovici a decretat scurt ca toate persoanele audiate, paisprezece la numar, sunt in stare de incompatibilitate potrivit unei decizii date de CCR in 2010. Decizie care interzice unui fost ordonator de credite sa ajunga membru al Curtii de Conturi si a fost aplicata, la modul concret, chiar lui Teodorovici – care nu a putut sa candideze la sefia Curtii de Conturi pentru ca, in calitate de ministru secretar de stat, fusese ordonator de credite. Ca sa-si ilustreze mai bine teoria, Teodorovici si-a depus si el, ieri, candidatura pentru presedintia Curtii de Conturi dar asta doar pentru a si-o retrage dupa cateva minute pe motiv de incompatibilitate. Demonstratia lui Teodorovici nu i-a convins pe ceilalti parlamentari din Comisiile de buget-finante, care au hotarat sa-i audieze oricum pe candidati iar compatibilitatile lor sa fie verificate dupa avizare. Decizie care l-a enervat pe Teodorovici suficient cat sa dea de inteles ca va sesiza el insusi ANI pe tema. Singurul impresionat s-a aratat a fi un fost consilier al premierului Victor Ponta, Cristian Socol, care si-a si retras candidatura. Restul de treisprezece candidati au ramas pe pozitii, pe post de favorit pentru sefia Curtii de Conturi fiind Mihai Busuioc – secretarul Guvernului.

author avatar
Simona Badulescu
466 afisari

2 COMENTARII

  1. Dom’ Văcăroiu a fost „ilegalist” pe toat durata „șederii” la Curtea de Conturi ?

  2. La publicația Național a remarcat careva că aceia care asigură conducerea executivă a Curții de Conturi sunt aleși de plenul format din cei 18 „consilieri de conturi”, conform legii de organizare și funcționare a Curții de Conturi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger