AcasăNewsArtistii europeni nu vor Eurovisionul in Israel

Artistii europeni nu vor Eurovisionul in Israel

Zeci de personalitati si-au exprimat intr-o scrisoare deschisa opozitia fata de gazdele editiei de anul viitor a concursului invocand violarea de catre statul evreu a drepturilor omului in cazul palestinienilor.

Printre semnatarii textului sunt legendarul co-fondator al trupei Pink Floyd, Roger Waters, Nick Seymour (Crowded House) , actrita Julie Christie, regizorii Aki kaurismaki si Ken Loach, Brian Eno. Artistii au cerut European Broadcasting Union sa organizeze editia 2019 in alta tara. In principiu, Eurovision 2019 trebuie sa aive loc in Israel dupa ce cantareata israelianca Netta Barzilai a castigat editia din acest an care a avut loc in Portugalia.

Legendarul Roger Waters Pink Floyd s a alaturat cauzei palestinienilor

”Cata vreme palestinienii nu se pot bucura de libertate, de justitie, de egalitate in drepturi, nu trebuie sa existe asemenea activitati intr-o tara care le interzice sa-si exercite cele mai elementare drepturi”, se arata in scrisoare. Fosti castigatori au Eurovisionului au declarat si ei ca ”editia din 2019 trebuie boicotata daca ea este organizata de Israel, in conditiile in care aceasta tara continua sa incalce de decenii drepturile palestinienilor. In iunie, mai multe organizatii culturale palestiniene au cerut boicotarea Eurovision-2019 subliniind ca ”regimul de ocupatie militara israelian, de colonizare si apartheid foloseste de-o maniera indecenta Eurovisionul in cadrul strategiei sale oficiale de marketing, pentru a oferi o fata umana tarii si a deturna atentia opiniei publice de la crimele de razboi impotriva palestinienilor. In 14 mai, la cateva zile dupa ce Israelul a castigat Eurovisionul, armata israeliana a ucis 62 de manifestanti palestinieni neinarmati in fasia Gaza, din care sase copii. Majoritatea victimelor au fost ucise cu munitie de razboi.

author avatar
Tudor Borcea
113 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma cine dracu canta si joaca cand altu da cu gaze? Ori dam cu gaze ori jucăm ?EU zic intai dati bine bine cu gaze apoi se joaca sa nu se dea cubgaze iar ca apoi iar se amesteca capitalele de pățesc toti ca Uruguay care nu mai exista pentru unele catune. Deci ori e joc ori saritura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger