AcasăNewsAromoterapia – o solutie pentru combaterea stresului si a afectiunilor respiratorii

Aromoterapia – o solutie pentru combaterea stresului si a afectiunilor respiratorii

Lumanarile parfumate, plantele medicinale si uleiurile aromate contribuie la alungarea stresului cotidian

Stresul cotidian acumulat zi de zi poate duce la declansarea unor boli grave, atat in plan fizic, cat si psihic. O solutie accesibila financiar si la indemana oricui o reprezinta aromoterapia.

Lumanarile parfumate, plantele medicinale si uleiurile aromate contribuie la alungarea stresului cotidian

Exista o serie de medicamente sau suplimente alimentare despre care fabricantii sustin ca ne pot indeparta stresul, insa, de cele mai multe ori, acestea au si contraindiucatii, dar si reacti adverse. In schimb, aromoterapia ofera – mai ales daca este recomandata de un medic adept al terapiilor naturiste – remedii placute, de durata si fara contraindicatii. Specialistii de la Terapii-Naturiste.com prezinta o serie de solutii si de produse la indemana oricui doreste sa scape de stres prin aromoterapie. Iata cateva dintre ele:

Izma (menta)

Parfumul ei are un efect linistitor asupra organismului. Durerea de cap dispare, senzatia de apasare devine insesizabila si, in final, ne ofera linistea de care avem nevoie.

Hamei

Efectul acestuia este calmant, hameiul oferind prin parfumul sau un somn linistit si profund. Acest remediu era folosit in vechime. Strabunicile din Bucovina, Ucraina si Rusia umpleau perne cu ierburi parfumate la care adaugau si hamei. Pe de alta parte, sunt de evitat mirosurile dulci care, daca sunt inhalate timp indelungat produc dureri de cap, chiar stari de rau. Astfel de plante sunt crinii si iasomia.

Trandafir

Parfumul lui stimuleaza functionarea sistemului cardiovascular si protejeaza organismul impotriva microorganismelor patogene.

Conifere

Mirosul cetinei, rasinii, conurilor calmeaza sistemul nervos. Concomitent, aromele de conifere imbunatatesc functionarea plamanilor.

Citrice

Mirosul de lamaie scade sensibilitatea la stres, iar un ceai cald, fara zahar, in care s-a adaugat lamiie, creste capacitatea de munca. In cazul aparitiei durerilor de cap este bine sa inspiram parfumul pe care-l degaja coaja de lamaie, aplicand, in acelasi timp, bucatele de coaja de lamaie pe tample. Durerea de cap scade treptat, apoi dispare.

Plante medicinale

Inhalarea aburilor dupa oparirea unor plante medicinale, precum talpa gastei, menta, hamei si cimbru, in parti egale, este un remediu util impotriva insomniei, deci si un mijloc sigur de relaxare si de lupta impotriva oboselii si a stresului.

Laur (foi de dafin)

Laurul a fost cunoscut inca din antichitate ca un leac ce aduce un somn bun. Putem pune in perna cateva frunze de foi de dafin, sau le umezim si le punem intr-un saculet de panza, pe care il asezam pe calorifer, soba sau alta sursa de incalzire.  Aroma degajata va alunga stresul si va  energiza organismul.

Sare de mare

Iodul din alge, apa sarata si briza marii au un imens potential de a reface organismul afectat de stres. Cum sezonul estival e spre sfarsit, reeditarea atmosferei marine se poate face chiar si in apartamentele noastre, cu prilejul baii zilnice, cand putem adauga in apa din cada sare de mare si camfor. Dupa o astfel de baie veti uita de stres si va veti simti plini de energie.

author avatar
Arpad Dobre
416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger