AcasăNewsArmele din Transnistria au ajuns la clanurile tiganesti din Romania

Armele din Transnistria au ajuns la clanurile tiganesti din Romania

Politistii din Republica Moldova au reusit sa dea prima lovitura importanta gruparilor de crima organizata specializate in traficul cu arme provenite din depozitele Armatei ruse din Transnistria.

Membrii Brigazii Speciale „Fulger” sunt primii care au intrat in cartierul tiganesc din Orhei

In urma unei razii in orasul Orhei, „mascatii” de la brigada de interventii rapide „Fulger” au retinut opt persoane care faceau parte din reteaua „Polkovnik”.

Politistii romani gasesc la membrii clanurilor tiganesti arme tot mai sofisticate

De asemenea, a fost incatusat si seful clanului, care a fost pana nu demult colonel in trupele speciale.

Baxuri de trotil

Cum anchetatorii nu au putut cere sprijinul autoritatilor separatiste pentru anihilarea retelei, politistii au reusit infiltrarea unor ofiteri sub acoperire in cartierul tiganesc din Orhei. Timp de cateva luni, acestia au strans probe ca un  Kalasnikov era vandut cu 2.000 dolari bucata, o grenada ofensiva cu 200 de dolari, in timp ce baxurile de trotil se negociau la gramada. Iar cum cei de la Chisinau au informatii ca o parte din arme au fost cumparate de clanuri tiganesti din Romania, serviciul de informatii al MAI verifica acum care dintre liderii interlopi de la noi s-au dotat cu automate Kalasnikov si grenade in ultima vreme. In acest mod se pot dezgropa si multe cazuri in care membri ai lumii interlope au folosit arme de provenienta ex-sovietica in reglarile de conturi care au ingrozit Capitala.

author avatar
Toni Matei
1.583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger