AcasăNewsArmata siriana preia controlul asupra orasului Palmira

Armata siriana preia controlul asupra orasului Palmira

Statul Islamic a lasat o pozitie cheie in mainile armatei lui Assad

Lupte feroce au opus in ultimele zile trupele regimului sirian si combatantii Statului Islamic in jurul orasului antic Palmira, controlat de ISIS din mai 2015. Ieri, armata regulata siriana a anuntat ca controlul asupra orasului a fost integral preluat.

Statul Islamic a lasat o pozitie cheie in mainile armatei lui Assad

”Armata controleaza integral orasul Palmira, inclusiv siturile antice si zonele rezidentiale. Jihadistii s-au retras”, a anuntat o sursa militara pentru AFP. Un anunt transmis si de mass-media siriana si Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, informeaza Le Figaro. Potrivit sursei citate, combatantii ISIS s-au repliat in fiefurile din nordul si estul Siriei (Sokhne, Raqqa si Deir Ezzor). Presedintele Bashar al-Assad a invocat ”o mare realizare”. In aceasta ofensiva, care a debutat in 7 martie, importanta raidurilor rusesti a fost estimata ca esentiala. Armata rusa, prezenta alaturi de trupele regimului, a desfasurat si atacuri cu artilerie si a beneficiat si de sprijinul trupelor speciale ”Spetsnaz” la sol, care au ajutat la ghidarea loviturilor. Pe de alta parte, mai multi observatori suspecteaza ”operatiuni de recunoastere” si ”actiuni directe” ale Spetsnaz pe teritoriu sirian.

Numarul doi ISIS, ucis in Siria de americani

”Armata americana a ucis mai multi teroristi-cheie ai ISIS saptamana aceasta, intre care pe Abdelrahman Moustapha Al-Qadouli (Haji Iman)”, a anuntat vineri secretarul american al Apararii, Ashton Carter, informeaza Le Monde. Adjunct si om de incredere al liderului ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, Al-Qadouli s-a aflat in mijlocul principalelor momente ale retelelor jihadiste derivate din AlQaida care au dus la nasterea ISIS.

author avatar
National
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger