Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Armata nu gaseste voluntari

Armata nu gaseste voluntari

Autor:

Au fost ocupate mai putin de 10% din locurile de rezervisti scoase la concurs anul trecut de Ministerul Apararii, desi pentru doar 15 zile de instructie pe an persoanele primesc bani lunar, iar firmele la care lucreaza sunt obligate sa le pastreze locul de munca pe durata misiunii.

 

rezervisti 720x379 Armata nu gaseste voluntari

Programul recrutarii rezervistilor s-a dovedit un esec, desi pentru doar 15 zile de instructie pe an, voluntarii primesc bani

Pentru a deveni rezervist voluntar nu trebuie sa fi facut armata, rezervistii primesc lunar o remuneratie impozabila de 10% din solda postului pe care sunt incadrati, in perioada in care nu participa la instruire sau la misiuni, in schimbul de a participa la instructie 15 zile pe an. O persoana care s-ar califica ca rezervist voluntar ( soldat) ar primi lunar 161 lei. Pentru cele 15 zile cat este obligat sa se instruiasca anual, un rezervist voluntar va primi, pe langa suma lunara de 10% din solda, si banii pe care ii primeste un militar profesionist cu acelasi grad. De pilda,  solda de functie pentru un sergent major era in ianuarie de 1.728 lei, iar pentru un locotenent, 2.271 lei. In 2017, Ministerul Apararii a aprobat peste 2200 de posturi pentru soldati si gradati rezervisti voluntari, insa s-au inscris doar 726 de candidati, iar in urma selectiei au fost admisi 239 dintre ei. In ciuda esecului programului,  ministrul Apararii, Mihai Fifor,   a pastrat pentru pentru acest an 3.698 posturi pentru rezervistii voluntari,  din care 383 ofiteri, 829 maistri militari si subofiteri, respectiv 2486 soldati si gradati.


1 Comentariu la Armata nu gaseste voluntari

  1. Viciu Babiliuc

    Mai bine capsunar pe meleaguri straine, decat biban cu fundul rosu… pardon, rezervist!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!