AcasăNewsArmata lui Maduro, pregatita pentru invazia americana

Armata lui Maduro, pregatita pentru invazia americana

Sindromul Ceausescu: satrapul Venezuelei, in lupta cu imperialistii

Presedintele Nicolas Maduro le cere ostasilor sa fie „gata” in cazul in care SUA vor decide sa lanseze o ofensiva militara pe teritoriul Venezuelei, un raspuns la intentile opozantului Juan Guaido, care incearca sa atraga armata de partea sa.

Sindromul Ceausescu satrapul Venezuelei in lupta cu imperialistii

“Fiti gata sa aparati patria daca imperiul nord-american indrazneste sa atinga acest teritoriu, acest pamant sacru !  Uniune, coeziune, disciplina, supunere, subordonare si loialitate maxima fata de constitutie, patrie, revolutie si comandantul sef legitim”, este esenta discursului belicos a lui Nicolas Maduro in fata soldatilor in timpul unei inspectii la baza militara din statul Cojedes. Mesajul liderului socialist se vrea o replica la campania lui Guaido,  adica un mars “in pace” a venezuelenilor spre unitatile militare pentru a convinge armata, principalul vector al puterii, sa intoarca spatele regimul chavist de la Caracas. Saptamana trecuta, Guaido a facut apel la o revolta militara soldata cu manifestari anti-Maduro si ciocniri violente cu fortele de ordine, insa miscarea a esuat. Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat ca o „interventie militara” este posibila in Venezuela (“Daca este necesar, asta vor face SUA”).

Venezuelas President Nicolas Maduro takes part in a ceremony at a military base in Caracas Venezuela May 2 2019 Miraflores PalaceHandout via REUTERS ATTENTION EDITORS THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY

Acelasi Pompeo spune poporului venezuelean ca „momentul tranzitiei a venit”, denuntand represiunea “fara limita „ a lui Maduro. „Statele Unite stau cu fermitate alaturi de voi in cautarea libertatii si democratiei” Puteti avea cele mai inalte exigente fata de institutiile voastre, armata si liderii vostri si sa cereti revenirea democratiei”, este  mesajul sefului diplomatiei de la Washington difuzat pe Twitter, care se incheie in spaniola: „Estamos con ustedes” (Suntem alaturi de voi). Daca Mike Pompeo este pe faza, nu acelasi lucru se poate spune despre  Donald Trump, dupa convorbirea telefonica din weekend cu omologul sau rus Vladimir Putin, liderul de la Casa Alba minimalizeaza implicarea Moscovei in Venezuela si spune ca presedintele rus “nu doreste sa intervina” adaugand ca ambele tari impartasesc dorinta de a gasi o „solutie pozitiva” la criza din aceasta tara. Asta in contextul in care SUA au acuzat Rusia de „comportament inconstient” din cauza trimiterii de trupe si echipamente militare in Venezuela, si reactiei lui Vladimir Putin si Ki Jinping –  la recenta intrevedere de la Beijing, cei doi au declarat ca intentiile Washingtonului de a inlatura regimul Maduro sunt “inacceptabile”.

author avatar
Andrei Coman
185 afisari

3 COMENTARII

    • Daca isi apara tara inflatia era de 5% ca la noi si nu de 1.300.000 %. Adica o paine la ei costa 100 Ron. Problema nu e costul ci faptuca nu gasesti paine.Asta a facut marea revolutia proletara si acolo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger