AcasăNewsArmata, gata sa intervina in Ucraina

Armata, gata sa intervina in Ucraina

Manifestantii din Kiev ridica tot mai multe baricade

Protestele in Ucraina nu contenesc, oamenii si-au ridicat baricade, iar Armata este pe cale de a interveni pentru a stopa „dezintegrarea teritoriala”.

Peste 50.000 de persoane s-au adunat si duminica in Piata Independentei din centrul Kievului, cerand demisia intregii Administratii Ianokovici, cu presedintele in frunte.

Manifestantii din Kiev ridica tot mai multe baricade

Amenintata integritatea teritoriala

Opozitia ucraineana a avertizat Uniunea Europeana ca este foarte probabil ca armata sa intervina pentru a opri revolta, ce dureaza de peste doua luni, impotriva regimului. In cadrul intrevederii avute la Munchen cu responsabili europeni, intre care sefa diplomatiei UE, Catherine Ashton, un lider al opozitiei ucrainene, Arseni Iateniuk, i-a informat pe acestia in legatura cu „un plan foarte probabil al puterii de a recurge la forta, inclusiv la implicarea armatei”. Initial, militarii ucraineni au declarat ca nu vor interveni in actuala criza. Insa, la sfarsitul saptamanii trecute, Armata a facut apel la presedinte, Viktor Ianukovici, sa ia masuri de urgenta pentru „a stabiliza situatia si a apara integritatea teritoriala a Ucrainei, ce este amenintata”.

Securitatea cauta complotistii

Serviciile speciale ucrainene (SBU) cauta dovezi incriminatorii pentru membri ai partidului Iuliei Timosenko, Batkivscina, care, in opinia lor, ar incerca sa puna mana pe putere. In urma unei perchezitii, efectuate in decembrie, la sediul partidului din Kiev, au fost confiscate mai multe servere. „O ancheta pentru tentativa de a lua puterea a fost deschisa, dupa examinarea serverelor partidului Batkivscina”,  a declarat Maxim Lenko, sef al departamentului de investigatii SBU. Examinarea materialului ar dovedi ca „actiunile de protest au fost planificate,  pentru a submina autoritatea presedintelui”.

author avatar
Adina Mutar
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger