Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Armata ecologica a Chinei

Armata ecologica a Chinei

Autor:

Zeci de mii de soldati chinezi au fost trimisi intr-o misiune speciala la ordinul presedintelui chinez Xi Jinping. Impotriva desertificarii si poluarii, ei vor planta, intr-un singur an, cea mai mare padure artificiala din lume. In timp ce in Romania drujbele si joagarele nu se mai opresc.

 

china 2 720x480 Armata ecologica a Chinei

Armata Populara de Eliberare a inceput razboiul cu desertificarea si va planta o padure egala cu suprafata Austriei: 84.000 de kilometri patrati

Va deveni China, cel mai mare poluator al planetei, lider al cresterii ”eco” sustenabila? In fata schimbarilor climatice si de mediu din ultimii ani, Beijing pare a deveni constient de propria responsabilitate in conservarea ecosistemelor. Astfel, arata Franceinfo, marti, autoritatile chineze au decis sa insarcineze 60.000 de soldati ai Armatei Populare de Eliberare cu reimpadurirea a unei suprafete de 84.000 de kilometri patrati. Totul in acest an. Este vorba de o padure echivalenta cu suprafata Austriei.china medalion 720x432 Armata ecologica a Chinei S-o fi auzit si la Bucuresti de initiativa Chinei? Sau de copacii padurilor cu care ne laudam nu se mai vad hectarele de lemn care dispar zilnic ?

Marele zid verde

Miza este de talie mare, la fel si obiectivele. Astfel, acest mare zid verde va permite o contracarare a expansiunii alarmante a desertului Gobi dar si a poluarii in marile orase ale Chinei. Este si o ilustrare a vointei presedintelui Xi Jinping de a permite dezvoltarea unei economii mai durabile. La ultimul congres al Partidului Comunist Chinez, Xi a insistat pe dorinta sa de a ”construi o civilizatie ecologica”, o necesitate ”vitala pentru dezvoltarea natiunii chineze”, spre deosebire de omologul sau Donald Trump care pare ca a aruncat subiectul ”mediu” in sertarele Casei Albe. Pentru acest obiectiv, Xi Jinping a evocat un plan care va permite “o abordare cuprinzatoare pentru a ne conserva muntii, raurile, padurile si lacurile si punerea in practica a celor cele mai ambitioase sisteme de protectie a mediului”. Ca atare, China a stabilit un termen pana in 2050 pentru a planta ceea ce va fi si atunci cea mai mare padure artificiala din lume. Si deja a inceput. In afara de cei 84.000 de kilometri patrati in curs de plantare de catre armata, in ultimii cinci ani au fost plantati alti 338.000 de kilometri patrati. Adica o suprafata echivalenta cu cea a Finlandei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!