AcasăNewsArmata ecologica a Chinei

Armata ecologica a Chinei

Armata Populara de Eliberare a inceput razboiul cu desertificarea si va planta o padure egala cu suprafata Austriei: 84.000 de kilometri patrati

Zeci de mii de soldati chinezi au fost trimisi intr-o misiune speciala la ordinul presedintelui chinez Xi Jinping. Impotriva desertificarii si poluarii, ei vor planta, intr-un singur an, cea mai mare padure artificiala din lume. In timp ce in Romania drujbele si joagarele nu se mai opresc.

Armata Populara de Eliberare a inceput razboiul cu desertificarea si va planta o padure egala cu suprafata Austriei 84000 de kilometri patrati

Va deveni China, cel mai mare poluator al planetei, lider al cresterii ”eco” sustenabila? In fata schimbarilor climatice si de mediu din ultimii ani, Beijing pare a deveni constient de propria responsabilitate in conservarea ecosistemelor. Astfel, arata Franceinfo, marti, autoritatile chineze au decis sa insarcineze 60.000 de soldati ai Armatei Populare de Eliberare cu reimpadurirea a unei suprafete de 84.000 de kilometri patrati. Totul in acest an. Este vorba de o padure echivalenta cu suprafata Austriei. S-o fi auzit si la Bucuresti de initiativa Chinei? Sau de copacii padurilor cu care ne laudam nu se mai vad hectarele de lemn care dispar zilnic ?

Marele zid verde

Miza este de talie mare, la fel si obiectivele. Astfel, acest mare zid verde va permite o contracarare a expansiunii alarmante a desertului Gobi dar si a poluarii in marile orase ale Chinei. Este si o ilustrare a vointei presedintelui Xi Jinping de a permite dezvoltarea unei economii mai durabile. La ultimul congres al Partidului Comunist Chinez, Xi a insistat pe dorinta sa de a ”construi o civilizatie ecologica”, o necesitate ”vitala pentru dezvoltarea natiunii chineze”, spre deosebire de omologul sau Donald Trump care pare ca a aruncat subiectul ”mediu” in sertarele Casei Albe. Pentru acest obiectiv, Xi Jinping a evocat un plan care va permite „o abordare cuprinzatoare pentru a ne conserva muntii, raurile, padurile si lacurile si punerea in practica a celor cele mai ambitioase sisteme de protectie a mediului”. Ca atare, China a stabilit un termen pana in 2050 pentru a planta ceea ce va fi si atunci cea mai mare padure artificiala din lume. Si deja a inceput. In afara de cei 84.000 de kilometri patrati in curs de plantare de catre armata, in ultimii cinci ani au fost plantati alti 338.000 de kilometri patrati. Adica o suprafata echivalenta cu cea a Finlandei.

author avatar
Tudor Borcea
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger