Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Armata britanica, 2 milioane de lire pentru ca a speriat gaini si vaci

Armata britanica, 2 milioane de lire pentru ca a speriat gaini si vaci

Autor:

Zborurile la joasa altitudine ale avioanelor si elicopterelor Royal Air Force au costat foarte scump ministerul britanic al Apararii.

 

armata gaini Armata britanica, 2 milioane de lire pentru ca a speriat gaini si vaciIn ultimii patru ani, ministerul britanic al Apararii a platit nu mai putin de doua milioane de lire sterline (aproximativ 2,3 milioane de euro) drept despagubiri pentru fermierii ale caror vaci si gaini au ”suferit” de pe urma zgomotelor produse de avioanele si elicopterele de lupta. Spre exemplu, 250.000 de lire sterline (282.270 de euro) au fost platite avicultorilor. Acestia s-au plans ca zgomotul avioanelor care exersau la joasa inaltime le-a inebunit gainile, care au inceput sa se omoare intre ele. Cele care au supravietuit n-au mai putut sa oua, ceea ce, fireste, a avut un impact economic asupra proprietarilor. ”Avioanele care zboara jos pot provoca moartea pasarilor din cauza sufocarii generate de panica”, a declarat un purtator de cuvant al consiliului britanic din industria avicola.

gaini Armata britanica, 2 milioane de lire pentru ca a speriat gaini si vaci

Gainile mor sau nu mai oua din cauza elicopterelor Chinook, Apache si avioanelor Hercules, vacile fac infarct iar caii o iau razna

El a adaugat ca gainile speriate produc oua de proasta calitate care ulterior sunt interzise la vanzare. Despagubirea cea mai importanta, 80.000 de lire sterline,  a fost acordata proprietarilor unei crescatorii de pasari din Sussex, unde sute de gaini au murit dupa ce un elicopter Chinook a trecut deasupra lor. 42.000 de lire sterline au fost platite si pentru moartea unor vaci speriate de un elicopter Puma, in comitatul Tyrone, iar 20.000 de lire pentru un cal ranit in Dyfed.  Mai mult, si proprietarul unui papagal, mort la Ayrshire , la trecerea unui avion Hercules, a fost despagubit cu 2200 de lire sterline. 83.125 de lire a primit si o persoana trantita de calul sau, speriat de un elicopter Chinook, suferind un traumatism cranian. Ministerul Apararii a declarat ca ”intelege ca zborurile la joasa altitudine pot speria si deranja, dar este o parte esentiala din formarea operationala a pilotilor”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!