Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, trimis in judecata

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, trimis in judecata

Autor:

Intrat in vizorul procurorilor constanteni, Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, afla – asemeni opiniei publice – faptul ca va ajunge in fata magistratilor de la Curtea de Apel Constanta. Totul dupa ce noul dosar, cel in care DNA-ul in acuza de inducere in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa si abuz in serviciu in forma continuata, a fost trimis instantei, din cate au anuntat vineri reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie.

 

teod 350x223 Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, trimis in judecataIn aceeasi cauza, au fost deferite justitiei si alte doua persoane, mai exact angajati ale Arhiepiscopiei Tomisului.

In comunicatul DNA mai sunt furnizate urmatoarele detalii:

“In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 03 februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, si alte persoane au fost trimise in judecata pentru comiterea unor infractiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu in dauna A.P.I.A. in valoare de 1.392.964 lei. (comunicat nr. 128/VIII/3 din 3 februarie 2017).

In acest context, la data de 10 octombrie 2017, in incercarea de a-si crea o situatie favorabila in cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penala mentionata mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA – Serviciul teritorial Constanta un denunt prin care acuza un numar de trei persoane fizice (doua dintre ele fiind angajate in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) si doua juridice de fraudarea fondurilor europene, in anul 2016.

Concret in cuprinsul sesizarii, inculpatul Petrescu Teodosie, in mod nereal, a invederat faptul ca, fara stirea sa si cu incalcarea prevederilor legale, cei doi angajati, ar fi cerut si primit fonduri europene pentru o suprafata de 350 ha apartinand Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate ca ar fi incheiat acte de dare in arenda, catre terte societati si persoane, a unor suprafete de teren detinute de catre Arhiepiscopia Tomisului (in total 110 ha, situate in diferite locatii). In sustinerea celor de mai sus, inculpatul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul inculpatului Poalelungi Neculai, a dat declaratii si a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi sustinut vinovatia persoanelor respective.

In perioada noiembrie – decembrie 2017, dupa sesizarea DNA cu privire la aspectele mentionate mai sus, prin doua decizii emise ca urmare a unui raport intocmit de inculpatul Stoichin Ciprian (sub coordonarea inculpatului Poalelungi Neculai), arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cu rea-credinta si cu incalcarea dispozitiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajati din functiile detinute in cadrul Arhiepiscopiei si suspendarea drepturilor salariale conferite acestora.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!