Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Argumentele CSM-ului pentru avizul negativ dat proiectului ministrului Toader

Argumentele CSM-ului pentru avizul negativ dat proiectului ministrului Toader

Autor:

N-au fost de acord cu propunerile de modificare a Legilor justitiei pe care ministrul Toader le trimisese CSM-ului, pentru avizul consultativ.

 

csm 350x197 Argumentele CSM ului pentru avizul negativ dat proiectului ministrului ToaderAsa ca au dat aviz negativ. Se intampla joia trecuta, in cadrul unei sedinte desfasurate la sediul Consilului Superior al Magistraturii, de la care a lipsit Tudorel Toader.

In cursul acestei zile, dinspre CSM s-a transmis, intr-un comunicat, faptul ca inca de ieri au fost transmise Ministerului Justitiei motivele pentru care s-a dat acest aviz negativ, mai exact “motivele care au fundamentat avizul negativ emis asupra proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.”

Aceasta hotarare contine 20 de pagini, este semnata de sefa CSM-ului, judecatoarea Mariana Ghena, si se incheie astfel: “avizul negativ exprimat de Plenul Consiliului nu impiedica initiarea unui alt demers de modificare si completare a celor trei acte normative, putand fi avuta in vedere si solutia reglementarii separate si cu celeritate a unor aspecte care deriva din decizii ale Curtii Constitutionale (de exemplu, procedura revocarii membrilor alesi ai Consiliului).

TEXTUL HOTARARII POATE FI CITIT AICI

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!