AcasăNewsArestul de week-end a trecut de Parlament

Arestul de week-end a trecut de Parlament

Majoritatea parlamentara imblanzeste conditiile de detentie

Deputatii au adoptat legea care introduce masuri alternative de executare a pedepselor pentru persoanele condamnate la maximum 5 ani de inchisoare. Infractorii recidivisti si cei condamnati pentru coruptie si fapte cu violenta nu beneficiaza de noile prevederi.  

Majoritatea parlamentara imblanzeste conditiile de detentie

Masurile alternative prevazute in noua lege sunt dispuse de judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, care paoate decide inlocuirea executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu executarea la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar. Concret, masurile prevad trei variante: prima – arestul la domiciliu; a doua – condamnatul sta in arest la domiciliu de luni pana vineri iar sambatele si duminicile si le petrece intr-un centru de detentie special infiintat; a treia – executarea pedepsei in regim mixt, respectiv arest la domiciliu completat cu prestarea unor zile de munca in folosul comunitatii. In plus, legea prevede ca executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate sa se faca doar cu supraveghere din partea lucratorilor din MAI – supraveghere care poate include sau nu bratara electronica. De noua lege pot beneficia doar persoanele condamnate la o pedeapsa de pana la 5 ani si care au efectuat fractia de 1/5 necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie, nu si cei condamnati pentru savarsirea unei infractiuni cu violenta sau profitand de starea de neputinta fizica sau psihica a victimei si nici cei gasiti vinovati de coruptie (luare de mita, dare de mita si trafic de influenta). De asemenea, sunt exclusi si recidivisti. Desi legea va merge acum la promulgare, evenimentul va mai astepta cata vreme parlamentarii Opozitiei au anuntat deja ca o vor contesta la CCR.

author avatar
Simona Badulescu
150 afisari

2 COMENTARII

  1. Donilor parlamentari Nipulice si Iordaș. Propun o varianta si mai buna pt parlamenet. PUSCARIA CA VOLUNTARIAT. Datorita faptului ca in parnarie o sa fie candidati de 100 la 1 loc pt a primi cei 20000€,cazare si 3 mese calde moca, eu propun sa ne alegem un viol usor si apoi daca ne simtim cu musca pe caciula sa ne dam 2-3 săptămâni arest la domiciliu de Cupa Mondiala. Asa economisim spatiu curent mancare apa aer si bani care nu se gasesc. Voluntarii vor beneficia de decoratii zabreaua patriotica putand sa stea gratis le baza 2 zile la Mamaia Pension 2 margarete 3 mese pe zi vedere la mare televizor si frigider. Abia la al 2 lea viol sa beneficiem de 20
    000 €cat si tratament 2 saptamani la Sovata pt ba8 cat si ticket t calatorisi eugenii.

  2. Cei care nu au unde sa stea vor sta la hotel sau case din agroturism, asa cunoaștem tara si invigoram rasadul turistic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger