AcasăNewsAre 13 copii din mame surogat

Are 13 copii din mame surogat

La 28 de ani, Mitsutoki Shigeta a devenit o veritabila ”uzina de copii”

Un tanar dar bogat japonez a primit ieri dreptul de custodie a celor 13 copii ai sai nascuti de mame purtatoare in Thailanda, in cadrul unui scandal mai vechi pe tema zonelor gri ale procrearii asistate medical.

La 28 de ani Mitsutoki Shigeta a devenit o veritabila uzina de copii

Tribunalul din Bangkok a invocat ”fericirea acestor copii nascuti din mame purtatoare” pentru a justifica decizia de a-i acorda lui Mitsutoki Shigeta ”integralitatea drepturilor parintesti”. ”Tatal lor biologic nu are antecedente de rele comportamente”, a mai indicat tribunalul, fara insa a se pronunta asupra sanatatii mentale ale unui om care a decis sa se lanseze in procreere la o asemenea scara. Shigeta a pregatit deja transportul copiilor in Japonia si a angajat deja bone sa se ocupe de numeroasele progenituri.

FILE In this Aug 12 2014 file photo the media attend a press briefing where Thai police display projected pictures of surrogate babies born to a Japanese man who is at the center of a surrogacy scandal during a press conference at the police headquarters in Chonburi Thailand Bangkoks Central Juvenile and Family Court on Tuesday gave Mitsutoki Shigeta sole legal custody of the children he fathered using Thai surrogate mothers ruling that hes financially stable and showed his plans to care for them AP PhotoSakchai Lalit File

Totul a inceput in 2014 odata cu descoperirea mai multor copii care traiau cu mamele lor purtaroare intr-un apartament din Bangkok inchiriat de Shigeta, testele ADN dovedint paternalitatea acestuia. Mamele au facut plangere contra statului incercand sa-si recupereze copiii in timp ce tatal japonez a inceput si el o batalie juridica pentru a-i primi in custodie. Tribunalul pentru copii din Bangkok a informat ca femeile au semnat un acord, ieri, prin care renunta la orice drepturi parintesti, fara a oferi alte amanunte cum ar fi eventuale indemnizatii. Piata mamelor surogat s-a dezvoltat in Thailanda de mai multi ani gratie unor lacune juridice dar scandalul generat de japonez s-a soldat cu o lege care interzice, din 2015, aceasta practica pentru straini. De atunci, practica s-a mutat in alte tari din sud-estul Asiei, cum ar fi Combodgia si Laos.

author avatar
Tudor Borcea
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger