AcasăNewsArcul de Triumf, deschis pentru vizitare de “Ziua Unirii Principatelor Române”

Arcul de Triumf, deschis pentru vizitare de “Ziua Unirii Principatelor Române”

 

Arcul de Triumf din București va fi deschis publicului spre vizitare Joi 24 ianuarie a.c. între orele 10.00 – 18.00, cu ocazia “Zilei Unirii Principatelor Române”.

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic își propune să marcheze Mica Unire prin amenajarea în interiorul emblematicului monument a unei expoziții consacrate celebrării evenimentului istoric ce a avut loc pe 24 Ianuarie 1859.

Expoziția conține o serie de tablouri care prezintă portrete ale legendarelor personalități ale istoriei noastre (Decebal, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Carol I, Ferdinand, Mihai I), iar aticul monumentului Arcul de Triumf găzduiește planșele unei veritabile „lecții de istorie” în text și imagini, ce descriu Unirea de la 24 ianuarie pe înțelesul tuturor.

Arcul de Triumf din București a fost reabilitat din fonduri europene de către Primăria Municipiului București și în curând va intra în circuitul turistic cu program permanent de vizitare, cu plata biletului de intrare.

Informații suplimentare:

Programul de vizitare pentru perioada următoare este:

Joi 24 ianuarie orele – 10:00 – 18:00

Vineri 25 ianuarie – ÎNCHIS

Sâmbătă 26 ianuarie – orele 10.00 – 18.00

Duminică 27 ianuarie – orele 10.00 – 18.00

Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 17:50. Traversarea se va face strict în intervalul de timp menționat, numai prin locul special amenajat, sub supravegherea agenților de poliție locală ai Municipiului București.

author avatar
National
589 afisari

1 COMENTARIU

  1. 100 de ani de romanism își au originile în 160 de ani de romanism cu rădăcini de peste 2000 de ani de romanism. LA MULȚI ANI ROMÂNI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger