AcasăNewsArabii descind in Republica Moldova

Arabii descind in Republica Moldova

Nu prea explica Dodon ce-i tenteaza pe investitorii din Emirate in cea mai saraca tara din Europa

Un mare grup investitional din Emiratele Arabe Unite vrea sa vina cu investitii in mai multe domenii ale economie Republicii Moldova, a anuntat cu surle si trambite presedintele moldovean si prorus Igor Dodon.

Nu prea explica Dodon ce i tenteaza pe investitorii din Emirate in cea mai saraca tara din Europa

Mai multe companii din Emiratele Arabe Unite manifesta un ”interes deosebit” fata de Republica Moldova si isi propun sa vina cu investitii in domeniul financiar, IT, hotelier si altele. Anuntul a fost facut de presedintele Igor Dodon, in cadrul intrevederii cu Alteta Sa, Seicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, vice-presedinte, prim-ministru, ministrul Apararii al Emiratelor Arabe Unite, Guvernator al orasului Dubai si conducator al unui mare grup investitional. ”Exista un interes deosebit din partea reprezentantilor companiilor din EAU pentru a veni cu investitii in diferite domenii din Republica Moldova, precum cel financiar, imobiliar, IT, hotelier, s.a.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Presedintele moldovean se afla intr-o vizita oficiala in Emiratele Arabe Unite, fiind la Summit-ul Mondial Guvernamental care se desfasoara la Dubai.

Cand o da seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum de vinurile moldovenesti sigur va uita de rigorile Islamului

La eveniment participa reprezentanti din peste 150 de state al e lumii, noteaza Sputnik. Pe 30 ianuarie, Republica Moldova si Emiratele Arabe Unite au semnat doua documente in vederea consolidarii relatiilor bilaterale. Pentru impulsionarea colaborarii economice si stabilirea noilor sfere de cooperare a fost semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economica si tehnica. Potrivit Guvernului, documentul prevede dezvoltarea parteneriatului in domeniile: comert cu bunuri si servicii, investitii, industrie, agricultura, infrastructura, mediu, energie, educatie, tehnologii informationale si sectorul financiar — bancar.

Presedintele moldovean a ajuns si el in Dubai

Totodata, prin acest Acord partile au convenit asupra infiintarii comisiei economice mixte moldo-emirateze, care va avea rolul de a contribui la dinamizarea relatiilor economice bilaterale.

author avatar
Andrei Coman
223 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger