AcasăNewsArabii, chinezii si rusii cumpara actiuni in draci

Arabii, chinezii si rusii cumpara actiuni in draci

Fondul de investitii din Abu Dhabi are active de 365 de miliarde de dolari

Marile fonduri de investitii cu capital de stat din tarile arabe, Rusia si China  profita din plin de criza datoriilor din UE si cumpara tot ce le pica in mana, investind in actiuni ale firmelor, titluri de stat si alte instrumente financiare.

Fondul de investitii din Abu Dhabi are active de 365 de miliarde de dolari

Business Insider a alcatuit un top al celor mai mari fonduri de stat care au capitaluri de sute de miliarde de dolari si se afla in tari arabe – Emiratele Arabe Unite (EAU), Kuweit, Qatar – dar si in China si Rusia.

Norvegia, EAU si Kuweit

Totusi, pe primul loc se afla un fond de investitii dintr-o tara ce nu pare agresiva cand vine vorba de astfel de operatiuni: Norvegia. Fondul national de investitii din acest stat are active de peste 610 de miliarde de dolari. Pe locul doi se situeaza Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi (EAU), cu active de peste 365 de miliarde de dolari, iar locul trei e ocupat tot de arabi, de data aceasta de Autoritatea de Investitii din Kuwait, cu active de 290 de miliarde de dolari. Pe urmatoarele locuri se situeaza autoritatile nationale de investitii din Rusia si China, tari care, in paralel, cumpara masiv si aur, in perspectiva izbucnirii unui razboi mondial.

author avatar
Arpad Dobre
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger