AcasăNewsAproape o treime din spitalele romanesti, in cladiri cu risc seismic

Aproape o treime din spitalele romanesti, in cladiri cu risc seismic

Situatia spitalelor autohtone, de aceasta data privita strict din punctul de vedere al imobilelor cu risc seismic, e repusa pe tapet, in sensul in care se spera ca se vor gasi si solutii la problemele inventariate de oficiali.

Se porneste de la un procent de speriat, am putea spune, avand in vedere faptul ca aproape o treime din spatiile destinate tratarii romanilor functioneaza in cladiri cu risc seismic, adica purtatoare de bulina rosie, de genul celor din fotografie, ceea ce inseamna ca au mari probleme la nivel de siguranta structurii.

Procentul l-a inaintat chiar ministrul Sanatatii, joi, oficialul guvernamental neoferind si cifre concrete cu privire la situatia din Capitala si din restul tarii, ci prefatand, in fapt, rezultatele unei cercetari in aceasta privinta, care va fi facuta publica in curand. Ideea de baza e cate se poate de clara: e nevoie de investitii serioase in acest domeniu. „Nu avem bani in Romania pentru a cladi toate spitalele de care aceasta tara are nevoie. Avem un studiu pe care il vom prezenta saptamana viitoare, cel mai probabil, un studiu al starii infrastructurii nationale de sanatate. Circa 30% din spitalele din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic 1 sau 2”, a anuntat, joi, cu subiect si predicat, Vlad Voiculescu.

Despre conditiile din spitale s-a vorbit mult in ultimele zile, mai ales pe fondul implinirii unui an de la tragedia din „Colectiv” si a plangerii pe care au depus-o doi dintre parintii tinerilor care au sfarsit in urma incendiului devastator, oamenii readucand pe tapet bacteriile prezente in spitale si infectiile cu care s-au ales unele dinre victimele tratate in unitatile spitalicesti autohtone, dupa dezastrul din localul de pe Tabacarilor 7.

foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger