AcasăNewsAproape 70 de utilaje si 160 de muncitori, gata sa intervina pentru...

Aproape 70 de utilaje si 160 de muncitori, gata sa intervina pentru deszapezirea strazilor din sectorul 1

 

Avand in vedere prognoza anuntata pentru perioada urmatoare si faptul ca meteorologii se asteapta sa apara din nou ninsori in Capitala, Primaria sectorului 1 a transmis ca 68 de utilaje si 160 de muncitori ai companiei Romprest sunt pregatiti sa intervina, in aceasta noapte, pentru deszapezirea arterelor din Sectorul 1.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, pentru zona Capitalei, o atentionare cod galben de vant si ninsori viscolite pentru miercuri, 28 noiembrie 2018, intre orele 02:00-20:00. In acest interval sunt asteptate intensificari sustinute ale vantului, ninsori viscolite, strat de zapada si depuneri de gheata.

In cazul in care situatia o va impune, numarul de utilaje va fi suplimentat. De asemenea, incepand de maine dimineata, 400 de muncitori vor actiona in zona refugiilor de tramvai, a statiilor RATB, in zona trecerilor de pietoni, precum si pe trotuarele care apartin domeniului public.

Potrivit programului de deszapezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, Compania Romprest este pregatita sa intervina, in perioada sezonului rece 2018-2019, cu 98 de utilaje, plus rezerve, dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea in timp real a operatiunii de deszapezire.

Interventia Romprest in actiunea de deszapezire se va face dupa urmatorul program:

  • Urgenta 1: vizeaza arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane si supraterane), arterele pe care se afla obiective sociale si de interes public unde actiunea de deszapezire se aplica imediat de la declansarea fenomenelor meteorologice.
  • Urgenta 2: vizeaza actionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse in Urgenta 1.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate in calcul pentru acest sezon de iarna 21 de puncte fixe unde vor fi pozitionate utilaje pregatite sa intervina, dupa cum urmeaza: Piata Victoriei (intrare pe Buzesti), Piata Victoriei (intrare pe Lascar Catargiu), Piata Romana (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescarus), Piata Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (statia de carburanti MOL), B-dul Aerogarii (statia de carburanti OMV), Piata Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (in fata primariei, intrare spre pasaj), Piata Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Grivitei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Grivitei (statia de carburanti MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Grivitei (statia de carburanti MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Sos. Bucuresti-Ploiesti (DN1) (statia de carburanti MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (statia de carburanti LUKOIL Jiului), Sos. Bucuresti-Targoviste (statia de carburanti MOL Odaii), B-dul Bucurestii Noi (statia de carburanti OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Politie), Sos. Chitilei (statia de carburanti OMV).

author avatar
Andrei Coman
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger