AcasăNewsApel de la Patriarhie, pentru perioada cu ger si ninsori

Apel de la Patriarhie, pentru perioada cu ger si ninsori

Cum majoritatea zonelor tarii se confrunta deja din plin cu efectele episodului de iarna aparut pe final de februarie, iar vestile despre vreme indica faptul ca vor urma si alte ninsori, dar si inca o perioada cu temperaturi scazute, reprezentantii Patriarhiei au ales sa faca un apel, adresat deopotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe, cat si credinciosilor.

Mesaj, transmis joi de Biroul de presa al Patriarhiei si postat pe site-ul basilica.ro, pe fondul noilor avertizari de la Administratia Nationala de Meteorologie, in care sunt anuntate noi episoade cu ger, viscol si ninsori abundente, „mai ales in sud-estul tarii, dupa ce, in zilele precedente, mai multe comunitati rurale au fost sever afectate”, consta intr-un „insistent apel catre Centrele eparhiale, clerul si credinciosii parohiilor din zonele respective sa ofere sprijin concret familiilor sarmane si persoanelor varstnice care au nevoie de ajutor”. Si anume sa „ii ajute pe cei aflati in nevoi cu apa, ceai si alimente, pentru a putea depasi mai usor momentele dificile din aceste zile”.

Va amintim ca vestile de la meteorologi indica faptul ca, pana vineri cel putin, in mai multe zone din tara va continua sa fie foarte frig, si nu doar pe parcursul noptilor. Totodata, sunt regiuni in care sunt anuntate noi precipitatii sub forma de ninsori.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger