Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Apartamentele noi, conserve scumpe

Apartamentele noi, conserve scumpe

Autor:

Pe langa faptul ca au ajuns sa coste sume ametitoare, nici nu se incadreaza in suprafetele minime legale: aproape jumatate (42,8%) dintre apartamentele prezentate la cel mai recent targ imobiliar organizat in Bucuresti nu respectau toate prevederile Legii Locuintei. 

 

apartamente 2 Apartamentele noi, conserve scumpe

Ansamblurile rezidentiale nu respecta suprafetele minime legale

apartamente Apartamentele noi, conserve scumpe

vida_y_espacio-casa-casas-casa_moderna-casas_modernas-casas_baratas-muebles-salas_modernas-salas-comedores-comedores_modernos-madera-recamaras-recamaras_modernas.2

Din cele 37 de ansambluri rezidentiale aflate la vanzare in cadrul targului Imobiliarium 2018, doar cinci au toate suprafetele apartamentelor in conformitate cu prevederile legale. Cele mai mari probleme apar in cazul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere, unde 70,2%, respectiv 57,9% dintre compartimentari nu respecta suprafetele minime, arata un studiu realizat de  Studio Interrobang. Apartamentele din Capitala sunt pe crestere in ultimii ani, pretul mediu al unei garsoniere din oferta este de 50.056 euro, al unui apartament de doua camere 68.897 euro, iar al unui apartament de 3 camere, de 112.540 euro, sume fara TVA. Pe de alta parte, daca se tine cont doar de compartimentarile care respecta suprafetele prevazute in Legea Locuintei, pretul mediu al unei garsoniere ajunge la peste 71.000 euro, iar un apartament de trei camere ar costa 118.270 euro. Preturile tin si de distanta de infrastructurile urbane necesare, costurile reduse ale terenului de la periferia orasului dicteaza in continuare pozitionarea noilor ansambluri rezidentiale, insa aceste zone nu ofera acces facil la magazine alimentare, scoli si transport in comun. Dintre cele 37 de ansambluri, doar 15 ofera cu adevarat toate aceste utilitati la o distanta de 10 minute de mers pe jos. Acest lucru se reflecta si in preturile de achizitie. Apartamentele din ansamblurile rezidentiale bine deservite de functiuni de proximitate ajungand sa aiba un pret mediu chiar si cu 40% mai mare, se mentioneaza in studiul S.I.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!