AcasăNewsApare Alba ca Zapada? Patriciu sustine crearea unui nou partid

Apare Alba ca Zapada? Patriciu sustine crearea unui nou partid

Apare Alba ca Zapada? Patriciu sustine aparitia unui nou partid

Cei de la putere, şi cei din opoziţie sunt „la fel de impotenţi”, astfel că „soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică”, sustine Dinu Patriciu. „Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine”, scrie Patriciu, într-un editorial publicat în „Adevărul”.

Apare Alba ca Zapada? Patriciu sustine aparitia unui nou partidDinu Patriciu a criticat vehement alianta pe care PNL a facut-o cu PSD, in vreme ce atitudinea sa fata de putere pare sa se fi nuantat. Omul de afaceri a fost printre cei mai puternici sustinatori ai Codului Muncii, promovat de guvernul Boc prin asumarea raspunderii, in vreme ce opozitia a introdus o motiune de cenzura si l-a tratat drept actul care ii transforma pe romani in sclavi.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a apreciat, într-un interviu publicat recent în „Evenimentul Zilei”, ca Dinu Patriciu va avea grijă ca PNL să nu meargă spre socialism şi că este nevoie să cadă doar un cap – „cel mai înalt dintre ele” şi „cel mai înfierbântat” – pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este problema lui Dinu Patriciu să-şi scuture de pe haine „lăzăroii”, el apreciind că nu este vina lui Patriciu că „lăzăroii” cad ca „omidele”, dar că trebuie să se spele pentru că i s-a pătat costumul.

„Respectul domnului Lăzăroiu şi al grupului de interese pentru care lucrează, de la Cotroceni, faţă de Dinu Patriciu e o frumoasă revanşă pentru mine, ca liberal, în raport cu momentele în care îl denunţau ca pe marele rău-făcător din politica românească şi îl mai şi arestau uşor, aşa”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că lui Dinu Patriciu ar trebui să-i dea de gândit faptul că speranţele lui Sebastian Lăzăroiu şi ale „patronilor” acestuia de a „pune mâna pe PNL” se leagă de persoana sa.

Sebastian Lazaroiu, prezicea cu putin timp in urma, ca pe scena politica va aparea un nou partid cu mari sanse de a castiga puterea, pe care il numea „Alba ca Zapada„, din cauza ca nu a fost tocit in luptele politice.

 

author avatar
Adrian Patrusca
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger