AcasăNewsApare a 13–a pensie!

Apare a 13–a pensie!

Dupa ce au fost ametiti cu promisiuni, pensionari cu venituri mici nu mai stiu la ce sa se astepte odata cu modificarea legii pensiilor

Noua lege a pensiilor trebuie sa intre in vigoare de la 1 octombrie, ceea ce inseamna ca PSD are la dispozitie doar o luna si zece zile pentru finalizarea si adoptarea proiectului in Parlament, plus promulgarea legii. Desi timp nu mai e, modificarile se tin lant.

Dupa ce au fost ametiti cu promisiuni pensionari cu venituri mici nu mai stiu la ce sa se astepte odata cu modificarea legii pensiilor

Guvernul PSD trage inainte cu legea pensiilor – una despre care opinia generala este ca sigur va scoate lume in strada din moment ce orice incercare de ”rezolvare a inechitatilor” s-a izbit de tot felul de pensii speciale si de impotrivirea categoriilor vizate. Pentru a calma spiritele, ministra muncii, Olguta Vasilescu, insista cu refrenul ”nicio pensie aflata in plata nu o sa fie recalculata in jos”. Daca afirmatia este adevarata, inseamna ori ca se vor pastra intacte inechitatile mult blamate ori ca Guvernul va expanda printr-o minune bugetul astfel incat sa suporte corelarea amaratelor de pensii incasate de romanii de rand cu ”specialitatile” dolofane rezervate pensionarii de lux. In loc sa ia taurul de coarne si sa taie de la radacina surplusul nemeritat incasat de profitori, Olguta Vasilescu a lansat o noua promisiune: pensionarii ar putea beneficia de a 13-a pensie. Bucurie mare pentru pensionarii amarati, care n-ar mai fi obligati sa se imprumute pentru masa de Craciun si bucurie uriasa pentru pensionarii de lux care intrevad sansa de a-si mai baga anual cateva zeci/sute de milioane de lei vechi in plus in buzunare. Singura veste cu adevarat ok in noianul de intentii bune cu care este pavat iadul sistemului de pensii romanesti este aceea legata de pastrarea varstei de pensionare la nivelul prezent, chiar daca o directiva a UE impune cresterea ei pana in 2030.  ”Noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta, si atunci nu este cazul sa operam de acum aceste modificari„, a declarat, absolut corect, ministrul Muncii.

author avatar
Simona Badulescu
988 afisari

3 COMENTARII

  1. Olguta vorbeste de legea pensiilor celorlalte categorii nu cei cu pensii speciale sau mai bine zis ocupationale.Acestea pentru militari,politisti exista in toate tarile UE, si care vor, stiu de ce sunt speciale.
    Eu zic sa ne vedem cum ingrasam capra noastra nu sa moara capra vecinului.Sunt legi votate de Parlament, democratic.Asta este, daca vreti altceva si sunteti mojoritari, aduce.ti.l pe Basescu inapoi.

  2. Acest Raul se vede de la o posta ca face parte din categoria celor speciali,laudind un parlament care intre timp a devenit si el ,,special”. Nu trebuie sa le plingem de mila ,militarilor si politistilor ,acestia au beneficiat si inainte de 89 si dupa de numeroase facilitati. tocmai de aceea ei trebuie tratati cu salarii bunein timpulacctivitatii si nu cui pensii speciale dupa.Din pacate raul nu vrea sa recunoasca ca pina reusim sa ingrasam capra mea si a celor multi,lui si altora ca el li se intregeste turma. Spre deosebire de altii nu am facut parte niciodata din partide poklitice nu am votat si nul-am suportat niciodata pe Basescu dar trebuie sa recunosc ca sigurul lucru bun pe care l-a facut,afost cel legat de taierea Pensiilor speciale pe care apoi le-a reintrodus ponta in 2015. Pentru faptul ca nule-a taiat si magistratilor mai tirziu mi-am dat seama ca nu a facut acexst lucru pentru ai folosii,avind si sprijinul unor epave comuniste si corupte din CCR.

    • Gogu, ai perfecta dreptate. Gogoasa pensiilor speciale trebuie sa dispara: este indecenta o pensie de 35000 lei cand media este de 950 lei. Nu cred ca in vest sunt pensii de 7800 de euro, decat daca ai fost director de banca !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger