AcasăNewsApa Nova este in stare de alerta. 12 echipaje pregatite sa intervina...

Apa Nova este in stare de alerta. 12 echipaje pregatite sa intervina rapid in aceasta seara!

Potrivit  oficialilor companiei, sistemul de canalizare al Capitalei va functiona la capacitate maxima.” Pe intreg  parcursul zilei de astazi a fost facuta o verificare a gurilor de scurgere pentru preluarea apelor meteorice din zona tuturor pasajelor subterane si in zonele in care mai stim noi ca , istoric, se produc acumulari. Suntem in legatura cu Administratia Nationala a Apelor Romane si, daca situatia o va impune, dansii vor proceda la descarcarea apei care se vede la suprafata in raul Dambovita pentru a permite ca, in cazul in care intra sub presiune colectorul casetat de sub raul Dambovita, apa sa fie evacuata si prin partea superioara”, a precizat directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru.

Pentru a diminua cat mai mult neplacerile cauzate locuitorilor Capitalei, societatea a mobilizat, pe toata durata averselor, intreg personalul si a anuntat ca se va actiona cu toate utilajele disponibile.

„Avem la dispozitie la schimbul al doilea 12 echipaje cu posibilitatea de dublare a numarului de echipaje. Vorbim de echipaje in sensul echipajelor cu utilaje de mare capacitate, existand posibilitatea de dublare a numarului de echipaje cu autocuratitoare in interval de maximum o ora, daca situatia o va impune”, a mai spus Epsica Chiru.

Investitiile Apa Nova in canalizare se vad iar inundatiile sunt din ce in ce mai rare.

Pentru a nu favoriza aparitia inundatiilor, iata si cateva sfaturi:

    • sa nu folosim canalizarea pe post de cos de gunoi aruncand acolo tot felul de obiecte
    • sa nu deversam in canalizare lichide foarte corozive (de exemplu zeama de muraturi) sau care afecteaza performanta sistemului, inclusiv in ceea ce priveste capacitatea de epurare (de exemplu uleiuri vegetale sau industriale)
    • constructorii trebuie sa acorde o atentie sporita pentru protejarea retelelor de canalizare in momentul executarii lucrarilor de refacere a partii carosabile
    • agentii economici racordati la reteaua de canalizare, in functie de profilul de activitate trebuie sa aiba echipata reteaua interioara cu instalatii de pre-epurare a apelor uzate (decantoare, separatoare de hidrocarburi si de grasimi).

Instalatiile interioare de canalizare din imobile sunt racordate la reteaua publica de canalizare printr-un racord de canalizare. Acesta asigura curgerea apei gravitational catre reteaua publica de canalizare. Cand reteaua publica de canalizare intra in regim de presiune, in urma unor ploi puternice, apa uzata poate inunda caminul de racord al imobilului si instalatia interioara de canalizare si poate refula in casa. Pentru evitarea acestui fenomen neplacut, recomandam montarea unei clapete simple contra refularii pe colectorul de canalizare si/sau montarea unei vane de inchidere a accesului. Din fericire, cel putin in Bucuresti, Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti ofera consiliere gratuita celor ce doresc sa monteze corect aceste clapete.

author avatar
Andrei Coman
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger