AcasăNewsAnuntul Ministerului Sanatatii despre vaccinul antigripal pentru campania gratuita

Anuntul Ministerului Sanatatii despre vaccinul antigripal pentru campania gratuita

Cele un milion de doze de vaccin antigripal care vor sa fi folosite in cadrul campaniei gratuite de imunizare a romanilor cu risc ridicat de imbolnavire urmeaza sa ajunga, in circa doua saptamani, in cabinetele medicilor.

Ministerul Sanatatii anunta, joi, semnarea unui contract cu valoarea de 11.205.200 lei, pentru cumpararea acestor doze de vaccin antigripal, urmand ca furnizorul sa inceapa sa faca livrarile din data de 15 septembrie. „Am luat toate masurile astfel incat anul acesta sa nu mai avem intarzieri in asigurarea vaccinului gripal. Achizitia se realizeaza in baza unui Acord – Cadru incheiat pe o perioada de 2 ani si astfel reusim sa asiguram aprovizionarea la timp si sa demaram campania de vaccinare  in beneficiul celor care au nevoie de acest tip de preventie”,  din cate a precizat ministrul Sorina Pintea, citata in comunicatul MS.

Cat priveste aceasta campanie a Ministerului sanatatii, de vaccinare gratuita contra gripei sezoniere, trebuie spus ca se va desfasura „in cadrul cabinetelor medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi”. Printre beneficiarii acestei campanii vor fi persoanele cu risc ridicat de imbolnavire – si anume personalul medical, romanii cu varsta de peste 65 de ani, oamenii cu boli cronice – in special boli respiratorii si cardiovasculare si boli metabolice, dar nu numai.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger