AcasăNewsAnuntul Inspectiei Judiciare dupa publicarea modificarilor propuse de Toader

Anuntul Inspectiei Judiciare dupa publicarea modificarilor propuse de Toader

In ziua in care proiectul a ajuns la consiliul Superior al magistraturii, inspre avizare, s-a aflat si cum anume se vad modificarile -postate miercuri seara pe site-ul Ministerului Justitiei – la varful Inspectiei Judiciare, for din directia caruia a fost facut public un punct de vedere, prin vocea purtatorului de cuvant.

„Conducerea Inspectiei Judiciare atrage atentia asupra faptului ca simpla independenta operationala, pe care legea o prevede si in acest moment, nu trebuie confundata cu autonomia institutionala, la care ministrul Justitiei a facut referire ca alternativa la trecerea IJ in cadrul Ministerului Justitiei. In acest context, proiectul de lege dat publicitatii ieri este in contradictie cu pozitiile noastre publice si cu necesitatea asigurarii autonomiei institutionale a Inspectiei Judiciare”, considera Alin Alexandru, citat de antena3.ro.

In prima faza, pe 23 august, din directia IJ se facea public urmatorul mesaj:

„Avand in vedere reactiile din spatiul public generate de pozitia Inspectiei Judiciare in cazul propunerilor formulate de ministrul justitiei , facem urmatoarele precizari:

  1. Inspectia Judiciara saluta orice initiativa de consolidare a independentei sale.
  2. In opinia noastra, in contextul actual, autonomia institutionala a Inspectiei Judiciare este singura solutie pentru realizarea efectiva a misiunii sale.

Ne reafirmam increderea ca orice modificare a statutului Inspectiei Judiciare va fi realizata in interesul superior al functionarii eficiente a justitiei ca serviciu public.”

foto: facebook.com/inspectiajudiciara

author avatar
National
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger