AcasăNewsAnuntul Guvernului dupa ce Dancila a ratat intalnirea cu Juncker la aeroport

Anuntul Guvernului dupa ce Dancila a ratat intalnirea cu Juncker la aeroport

BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 21: Prime Minister of Romania Viorica Dancila (L) and European Commission President Jean-Claude Juncker (R) hold a meeting in Brussels, Belgium on February 21, 2018. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Scurta intrevedere ce se anuntase pe parcursul zilei precedente, pe surse, ca ar fi urmat sa aiba loc intre premierul Dancila si presedintele Comisiei Europene, la momentul la care acesta avea sa puna piciorul pe pamant romanesc, a fost ratata complet.

Totul, ca urmare a faptului ca avionul care l-a adus in Romania pe Jean Claude Juncker – pentru a fi prezent la summitul Intiativei celor trei Mari, gazduit de presedintele Iohannis – a aterizat in Bucuresti, pe Baneasa, mai devreme decat era prevazut. Executivul a iesit cu precizari in aceasta privinta.

Iata-le:

„Urmare a unor informatii publicate in spatiul public referitoare la asa zisa intarziere a premierului Viorica Dancila la intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presa al Guvernului face urmatoarele precizari:

Protocolul Guvernului Romaniei a fost informat de Reprezentanta Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca aeronava cu care se deplaseaza in Romania presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Baneasa, la ora 18.30, informatii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dancila a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Baneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anuntat de catre directorul Aeroportului Baneasa ca aeronava cu care vine in Romania presedintele Comisiei Europene este posibil sa aterizeze mai devreme decat ora anuntata initial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dancila a intrat in Aeroportul Baneasa.

Insa, SPP a preluat in coloana oficiala delegatia presedintelui Comisiei Europene de la scara avionului si a plecat spre hotelul la care urma sa fie cazata.”

E de precizat ca se vehiculeaza varianta ca o intrevedere intre Juncker si Dancila ar putea avea loc, totusi, in cursul acestei zile.

author avatar
Andrei Coman
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger