AcasăNewsAnuntul ALDE privind o eventuala suspendare a presedintelui

Anuntul ALDE privind o eventuala suspendare a presedintelui

Pe fondul recentei declaratii facute de presedintele PSD, pe marginea eventualitatii suspendarii primului om in stat, reprezentantii formatiunii conduse de catre Calin Popescu Tariceanu – partid aflat la guvernare alaturi de social-democrati – au reactionat public.

Concret, ALDE a transmis, miercuri dupa-amiaza, prin intermediul Departamentului de comunicare al formatiunii, un punct de vedere prin care lasa sa se inteleaga ca se face o analiza foarte serioasa, avandu-se in vedere si „o evaluare atenta a posibilelor riscuri si consecinte” a unui astfel de pas.

Reactia formatiunii lui Tariceanu vine, amintim, dupa ce seara trecuta, Liviu Dragnea spunea, la TV, ca „daca vrem sa-l suspendam (pe Iohannis-n.n), il suspendam pur si simplu. Eu as vrea. Sa vedem domnul Tariceanu daca si-a schimbat opinia”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul remis de ALDE pe tema posibilitatii suspendarii presedintelui Iohannis:

„Suspendarea presedintelui Klaus Iohannis – tot mai depasit de cerintele si demnitatea functiei pe care o ocupa – este o decizie de maxima responsabilitate, care presupune o evaluare atenta a posibilelor riscuri si consecinte. Declansarea procedurii de suspendare, intr-o societate profund divizata, instigata la fanatism si violenta de lideri politici lipsiti de scrupule, poate avea urmari imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei parti bolnave din trupul statului roman trebuie facuta numai in conditiile in care suntem convinsi ca respectiva operatie nu va perturba functionarea statului, precautie cu atat mai mare cu cat, in prima jumatate a anului viitor, Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Doar in urma unei astfel de evaluari si a asumarii concluziilor sale putem sa exprimam, in deplina cunostinta de cauza, o optiune sau alta in privinta declansarii procedurii de suspendare.”

sursa foto: Facebook

218 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si stapanii Coloniei ce hotarasc,ce ordin va veni de la licuriciul cel mare,se va vedea in urmatoarele luni.Dupa 1 ianuarie 2019 nu se va putea face nimic pana la alegerile pentru presedentie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger