Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Anunt IJ. Coordonatoarea echipei care a facut controlul la DNA, cercetata disciplinar

Anunt IJ. Coordonatoarea echipei care a facut controlul la DNA, cercetata disciplinar

Autor:

In cursul zilei de miercuri, Inspectia Judiciara a anuntat ca s-a exercitat o actiune disciplinara fata de inspectorul judiciar Elena Radescu – cea care a condus echipa de inspectori de la IJ, in cazul verificarilor facute anul trecut la Directia Nationala Anticoruptie.

 

insp 350x263 Anunt IJ. Coordonatoarea echipei care a facut controlul la DNA, cercetata disciplinarSunt doua chestiuni avute in vedere de Inspectia Judiciara, dupa cum se mentioneaza in comunicatul facut public, via Facebook. Si anume faptul ca “s-a retinut ca inspectorul judiciar cercetat disciplinar a adoptat o conduita contrara demnitatii si prestigiului functiei pe care o exercita prin afirmatiile nereale, facute intr-o interventie telefonica la un post de televiziune”, dar si ca, “in calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma sa efectueze un control la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorul a incalcat procedura regulamentara prin aceea ca a discutat cu procurorul-sef al respectivei unitati de parchet conditiile de efectuare a controlului fara ca, in prealabil, sa consulte membrii echipei de control si sa solicite comunicarea datelor si informatiilor necesare in raport de obiectivele controlului, prin adresa avizata de directorul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori, si sa instiinteze conducerea Inspectiei Judiciare”.

Mai mult, IJ-ul mai precizeaza si ca actiunea discoplinara in cazul inspectorului a fost trimisa la Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM-ului va analiza situatia si “va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza”.

sursa foto: facebook.com/inspectiajudiciara    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!