Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Anunt de ultima ora: greva generala la metrou, incepand de miercuri

Anunt de ultima ora: greva generala la metrou, incepand de miercuri

Autor:

Sindicalistii de la metrou sunt decisi sa intre in greva generala, saptamana viitoare.

 

metrou 346x500 Anunt de ultima ora: greva generala la metrou, incepand de miercuriO veste care deja le da dureri de cap locuitorilor Capitalei – si nu doar celor care folosesc transportul comun in subteran pentru a merge la scoala sau la munca, ci si celor care inteleg ca masura anuntata vineri de catre sindicalistii de la metrou ar putea avea consecinte dramatice pentru circulatia si asa ingreunata din Bucuresti.

Asadar, dupa ce in cursul acestei saptamani timp de doua ore, cat a fost greva de avertisment, nicio garnitura nu a circulat, iata ca sindicalistii de la metrou – in continuare nemultumiti de rezultatele negocierilor cu conducerea Metrorex – sunt decisi sa intre in greva generala.

Protestul, anuntat pentru miercuri, 21 noiembrie, intre orele 04-16, s-ar putea prelungi. Si spunem acest lucru in conditiile in care se anunta o greva generala pe termen nelimitat. Mai exact, Unitatea Sindicatul Liber Metrou a transmis, intr-un comunicat, urmatoarele: “Consiliul General USLM a fost intrunit si a hotarat continuarea conflictului colectiv de munca prin greva generala incepand cu ziua de miercuri, 21.11.2018, intre orele 04.00-16.00, pe perioada nedeterminata.”

In cazul in care se concretizeaza, ar fi prima astfel de miscare extrema de protest dupa 2009. Amintim ca sindicalistii solicitasera o crestere salariala de 42 de procente, refuzand oferta conducerii Metrorex, mai exact o majorare de doar 18%.

sursa foto: Facebook/Metrorex    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!