AcasăNewsAnunt de la Primaria Sectorului 1, pentru stapanii de caini si pisici!

Anunt de la Primaria Sectorului 1, pentru stapanii de caini si pisici!

 

Primaria Sectorului 1 transmite ca va continua si in acest an programul de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor de rasa comuna si a metisilor acestora.

Mai precis, cetatenii cu domiciliul in Sectorul 1 care au caini si pisici de rasa comuna vor beneficia si in acest an de programul de sterilizare gratuita a animalelor de companie, derulat de Primaria Sectorului 1, prin Politia Locala. Consilierii locali au votat, in sedinta de joi, proiectul de hotarare privind initierea si derularea de catre Politia Locala, in anul bugetar 2019, a Programului anual de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor de rasa comuna si a metisilor acestora, cu proprietar domiciliat in sectorul 1.

Hotararea de Consiliu adoptata va permite Politiei Locale achizitionarea de servicii de medicina veterinara prestate de unitati sanitar-veterinare acreditate. Acestea au obligatia sa asigure indeplinirea actului medical doar de catre medici veterinari inscrisi in Tabloul general al membrilor Colegiului Medicilor Veterinari. Serviciul Politia Animalelor estimeaza ca in 2019  va fi posibila sterilizarea a maximum 2.000 de animale de companie.

Necesitatea acestui program a aparut ca urmare a faptului ca, pe de o parte, o mare parte din stapanii animalelor de companie din sector au posibilitati financiare reduse pentru a le steriliza, iar pe de alta parte, pentru a preveni abandonul acestora.

In plus, o problema majora a activitatii de protectie a animalelor o constituie prezenta in numar mare a animalelor fara stapan de rasa comuna pe domeniul public, din cauza abandonului puilor rezultati din montele nesupravegheate ale cainilor cu proprietar.

Conform Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, proprietarii animalelor de companie care detin animale de rasa comuna, inclusiv metisii acestora, au obligatia sterilizarii lor, neefectuarea acesteia fiind sanctionata contraventional cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Primaria Sectorului 1 urmeaza sa anunte cand anume va incepe efectiv programul de sterilizare gratuita a animalelor de companie de rasa comuna.

author avatar
Andrei Coman
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger