AcasăNewsAnunt de la MAE, dupa cele intamplate la Manchester. Numere de telefon...

Anunt de la MAE, dupa cele intamplate la Manchester. Numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Anglia

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

Pe fondul exploziei care a zguduit linistea orasului Manchester, rapind peste 20 de vieti si trimitand pe mainile medicilor 59 de persoane, din cate arata cel mai recent bilant facut public din directia Marii Britanii, oficialii Ministerului Roman de Externe au facut mai multe precizari.

UPDATE: Pe langa faptul ca au mentionat faptul ca mai multi reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Londra au mers in Manchester, oficialii MAE au anuntat ca a fost un caz in care s-a apelat la numerele puse la dispozitie romanilor care au nevoie de sprijinul autoritatilor pentru a da de urma unei rude care ar fi putut avea de suferit de pe urma exploziei de noaptea trecuta. „Pana in prezent la nivelul Call Center-ul CCSCRS a fost receptionata o singura solicitare de asistenta din partea unui cetatean roman cu privire la situatia unui membru de familie, aflat in Manchester. Solicitarea a fost redirectionata, prin intermediul modulului dedicat gestionarii situatiilor de criza, catre Ambasada Romaniei la Londra. In urma demersurilor efectuate de misiunea diplomatica romana a rezultat faptul ca cetateanul roman este in afara oricarui pericol”, mentioneaza reprezentantii ministerului condus de catre Teodor Melescanu.

–––

Si anume au anuntat ca, pe masura ce autoritatile britanice au demarat o ancheta menita sa scoata la lumina cauzele incidentului, s-au facut deja primii pasi pentru a se afla daca printre persoanele care au avut de suferit de pe urma exploziei sunt si romani. „Misiunea diplomatica romana a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii privind circumstantele producerii incidentului, precum si date cu privire la nationalitatea victimelor”, transmit reprezentantii MAE intr-un comunicat.

Totodata, s-a anuntat ca in cazul in care sunt romani afectati de incident, acestia pot cere asistenta consulara prin intermediul mai multor numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; ; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, cu mentiunea ca apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Nu in ultimul rand, reprezentantii institutiei transmit condoleante in cazul persoanelor care au pierit in urma exploziei si „exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic”.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger