Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Anunt de la Inalta Curte, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori: tragerile la sorti, vineri

Anunt de la Inalta Curte, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori: tragerile la sorti, vineri

Autor:

La o zi de cand Curtea Constitutionala admitea sesizarea premierului pe acest subiect, Inalta Curte a transmis ca vineri dimineata urmeaza sa aiba loc, la sediul instantei supreme, o procedura ce vizeaza desemnarea completurilor de cinci judecatori pentru anul in curs.

 

decizie instanta Anunt de la Inalta Curte, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori: tragerile la sorti, vineri“Tragerile la sorti pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecatori pentru anul 2018” se vor desfasura vineri, 9 noiembrie, incepand cu ora 10.00, in Sala Sectiilor Unite de la Inalta Curte, se anunta intr-un comunicat al institutiei conduse de catre Cristina Tarcea. Tragerile la sorti vor avea loc in sedinta publica.

Demersul are loc “avand in vedere decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte”.

De altfel, CCR mentionase ca “Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018”.

Modificarile legii 304/2004, privind organizarea judiciara, prevad tragerea la sorti a tuturor membrilor completurilor de cinci, nu doar a patru magistrati cum prevazuse anterior legislatia.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!