AcasăNewsAnunt de la Inalta Curte, dupa decizia CCR privind completurile de 5...

Anunt de la Inalta Curte, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori: tragerile la sorti, vineri

ULTIMA ORĂ: Decizia instanței în privința pelerinajului de Sf. Andrei

La o zi de cand Curtea Constitutionala admitea sesizarea premierului pe acest subiect, Inalta Curte a transmis ca vineri dimineata urmeaza sa aiba loc, la sediul instantei supreme, o procedura ce vizeaza desemnarea completurilor de cinci judecatori pentru anul in curs.

„Tragerile la sorti pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecatori pentru anul 2018” se vor desfasura vineri, 9 noiembrie, incepand cu ora 10.00, in Sala Sectiilor Unite de la Inalta Curte, se anunta intr-un comunicat al institutiei conduse de catre Cristina Tarcea. Tragerile la sorti vor avea loc in sedinta publica.

Demersul are loc „avand in vedere decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte”.

De altfel, CCR mentionase ca „Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018”.

Modificarile legii 304/2004, privind organizarea judiciara, prevad tragerea la sorti a tuturor membrilor completurilor de cinci, nu doar a patru magistrati cum prevazuse anterior legislatia.

author avatar
Cristina Stefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger