AcasăNewsAnunt CFR: Din cauza caniculei, trenurile inregistreaza intarzieri si de 60 de...

Anunt CFR: Din cauza caniculei, trenurile inregistreaza intarzieri si de 60 de minute

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA anunta ca in perioada caniculara, de marti pana joi, din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul solului, vor fi introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor.

Astfel, de astazi, incepand cu ora 11.30, viteza de circulatie a trenurilor de marfa si de calatori se reduce cu 10-50 km/h fata de viteza normala, pe anumite sectii de cale ferata. Aceasta masura este necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta.

„Prin aplicarea acestei masuri se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 30-40 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. In cazul trenurilor de lung parcurs, care tranziteaza mai multe judete aflate sub averizarea ANM de canicula este posibil sa apara intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute/tren”, se arata intr-un comunicat al CFR.

CFR SA recomanda calatorilor sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521. „Este important de mentionat ca in perioada de canicula temperaturile inregistrate in sina depasesc 50 de grade C”, mai rata CFR.

Foto: ivisit.ro

author avatar
Alina Costache
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger