AcasăNewsANTONESCU: Ponta sa se hotarasca. Daca se rupe USL, premierul sa-si dea...

ANTONESCU: Ponta sa se hotarasca. Daca se rupe USL, premierul sa-si dea demisia!

La scurt timp dupa ce a vazut declaratiile lui Victor Ponta, cu privire la prezidentiabilul USL, copresedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a tinut sa le ceara premierului, dar si partidului din care face parte, sa se decida daca il mai sustin in alegerile pentru sefia statului.

Intr-un interviu acordat gandul.info, Antonescu a precizat, totodata, raspunzand unei intrebari, ca in cazul in care USL-ul se rupe, Ponta ar trebui sa demisioneze din fruntea Guvernului.

Antonescu a dat de inteles ca nu are de gand sa se roage pentru a deveni candidatul USL la prezidentialele din 2014 si ca presedintele PSD si formatiunea pe care o conduce ar trebui sa declanseze un Congres, in cazul in care nu mai sustin ideea si vor sa anuleze intelegerea. „Daca cineva isi va imagina in PSD ca Antonescu o sa taca asa, ca la Partidul Comunist, sau o sa mearga pe branci ca sa iasa presedinte sustinut de PSD, se insala amarnic. Acest lucru il stiu si domnul Ponta, si toti oamenii din PSD. Dupa cum il stiu si cei din PNL. (…) Oricum, Presedintia Romaniei se obtine de la cetatenii Romaniei. Eu nu am inteles niciodata si nu voi intelege protocolul si angajamentele USL in sensul de a fi presedinte pentru USL, pentru PSD, pentru Romania. Daca voi fi presedinte, voi fi pentru Romania. Daca USL ma sprijina in aceasta idee, bine, daca nu, nu. Ca sa punem simplu capat acestor speculatii, nu am stat si nu stau cu mana intinsa la usa PSD. PSD isi respecta sau nu niste angajamente politice, il priveste, dar cred ca ar trebui sa incetam cu acest subiect jenant”, a precizat liderul liberalilor. „Domnul Ponta trebuie sa se hotarasca si in cazul in care nu doreste sa mai respecte aceasta hotarare a Congresului si aceasta prevedere a Protocolului USL sa declanseze un nou Congres sau prin modalitatile pe care le prevede Statutul domniei sale sa anuleze aceasta hotarare„, a adaugat Antonescu.

Intrebat, in cadrul aceluiasi interviu, ce se va intampla in cazul in care Uniunea Social Liberala se va destrama, respectiv daca Ponta ar trebui sa-si dea demisia, dat fiind faptul ca a fost sustinut in aceasta functie de PNL, dar si de PC, Antonescu a dat un raspuns categoric. „Sigur ca da. Dar eu nu am nicio intentie sa rup aceasta alianta, tin foarte mult la o constructie politica tot ce aveam din punct de vedere politic, al imaginii, din punct de vedere sufletesc si nu pun aceasta problema si nu vreau sa examinez aceasta chestiune”.

Citeste si: Victor Ponta: “PSD NU IL VA SUSTINE pe Antonescu la prezidentiale, daca el nu vrea”

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger