AcasăNewsAntonescu ii da dreptate lui Dragnea

Antonescu ii da dreptate lui Dragnea

Fostul lider PNL ia partea actualului sef al PSD

Desi evita sa se implice direct in conflictul Ponta – Dragnea, Crin Antonescu a inclinat balanta adevarului in favoarea actualui lider al PSD.

Fostul lider PNL ia partea actualului sef al <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Intrebat cum s-a negociat, in 2012, numirea Codrutei Kovesi la DNA si ce contributie a avut Dragnea in toata afacerea, Crin Antonescu a aruncat responsabilitatea cea mai mare in carca lui Ponta: ”Eu am aflat, in chestiunea numirilor de la Parchete, intr-o discutie ce a avut loc la mine in biroul de presedinte al Senatului. Victor Ponta ne-a spus ca doreste ca ministrul Justitiei sa faca aceste propuneri. Cea care retinea atentia era doamna Kovesi. Ponta a enuntat trei nume, cu sau fara biletel. I-am spus clar ca nu e bine, ca e bine ca ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, sa continue procedurile de concurs discutate la Bruxelles. Liviu Dragnea era de fata, dar nu stiu daca …. Noi (liberalii – n.r.) am refuzat, ministrul Justitiei si-a dat demisia”. Chiar daca nu stie exact daca Ponta se consultase sau nu cu Dragnea inainte de a o propune pe Kovesi la DNA, Antonescu spune ca se simtea mai apropiat de Dragnea decat de Ponta pe vremea USL-ului. ”Uneori il simteam mai aproape pe Liviu Dragnea, un pic mai radical, un pic mai dispus la bataie politica”, povesteste Antonescu, aruncand astfel o noua umbra asupra lui Victor Ponta. ”Evolutia lui Victor Ponta e o pierdere pentru politica romaneasca”, a concluzionat fostul lider al PNL in acelasi ton nefavorabil lui Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger