AcasăNewsAntonescu: Acordul de coabitare dintre Basescu si Ponta este caraghios

Antonescu: Acordul de coabitare dintre Basescu si Ponta este caraghios

(foto: antena3)

Liderul PNL, Crin Antonescu, este de parere ca actul de coabitare semnat intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta este unul „caraghios” si sustine ca, in opinia lui, acest acord nu trebuia semnat niciodata.

(foto: antena3)

„Convingerea mea este ca nici intalnirea, nici semnarea nu aveau rost. Ele comportau niste riscuri de imagine pentru noi, pentru semnatar, si nu merita acest risc”, a afirmat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a precizat ca un pact de acest fel nu are o valoare prea mare, mai ales in relatiile internationale. „E caraghios nu pentru ca stabileste numarul si persoana adresarii, dar e caraghios pentru ca vine ca si cum ar putea intari tratate internationale (…). Apartenenta Romaniei la NATO (…) E ca si cum un pact intre doi insi, semnat pe picior, la ora 22.50, ar tine in picioare tratate internationale semnate de Romania. Sunt lucruri caraghioase”, a declarat Antonescu, pottivit adevarul.ro.

Cu toata ca a participat si el la intalnirea dintre Ponta si Basescu in cadrul careia s-a semnat acordul, liderul PNL spune ca nu a fost prezent decat fizic, si ca el nu a fost de acord cu acest act de coabitare. „Am fost martor, fizic nu puteam sa-i opresc sa semneze”, a mentionat Antonescu.

Liberalul a precizat ca premierul a semnat pactul din dorinta de a evita o noua criza politica. „Eu cred ca n-ar fi facut nimic (Basescu, n.r.), ar fi tipat de doua ori scurt, nu stiu daca se si auzea, si-l punea pe Victor Ponta (premier, n. r.)”, a spus Crin Antonescu.

author avatar
Alina Costache
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger