AcasăNewsAntonescu “nu exclude” o noua suspendare a lui Basescu, dupa alegeri

Antonescu “nu exclude” o noua suspendare a lui Basescu, dupa alegeri

Crin Antonescu

Crin Antonescu, liderul PNL si copresedintele Uniunii Social Liberale, a afirmat ca, in cazul in care USL obtine majoritate parlamentara in alegerile din decembrie, iar Traian Basescu refuza sa numeasca premierul desemnat de USL, respectiv pe Victor Ponta, „nu exclude” varianta declansarii unei noi proceduri de suspendare a presedintelui.

Crin Antonescu

Antonescu a declarat, in emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica, la ProTv, ca o noua suspendare a lui Basescu nu e exclusa, nefiind insa „un punct de program nici declarat, nici nedeclarat” al USL-ului. „Nu exclud. Nu am cum sa exclud asa ceva pentru ca asa ceva nu tine de mine sau de noi. Imaginati-va, de pilda, ca in 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clara de vointa politica si, impotriva spiritului Constitutiei, presedintele refuza sa ia act de asta si numeste un alt prim-ministru”, a declarat Antonescu.

In cazul in care USL-ul castiga majoritatea parlamentara, iar seful statului ar refuza nominalizarea premierului propus de Uniune, ar urma sa fie declansata o noua procedura de suspendare a lui Basescu, a dat de inteles liderul liberal. „Se ajunge probabil la suspendare si se ajunge inca in 2012. Eu nu am cum sa stiu asta. Presupun sau pronostichez ca nu se va intampla si, daca nu se va intampla, o noua suspendare a presedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat (…) Dar eu chiar nu cred că se va întâmpla asta”, a spus Crin Antonescu.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger