AcasăNewsANP, precizari in cazul Alexander Adamescu

ANP, precizari in cazul Alexander Adamescu

Audierea lui Bogdan Alexander Adamescu ii poate duce pe cei de la DNA direct la „grupul de la Monaco”

Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au facut, vineri, precizari oficiale cu privire la documentul invocat in cazul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, despre care in cursul zilei trecute s-a aflat ca a fost arestat – in cursul acestei luni – in Marea Britanie.

Din precizarile postate pe site-ul ANP rezulta, in primul rand, ca documentul in cauza nu a fost emis de aceasta institutie. Mai exact, se precizeaza ca „in cursul lunii ianuarie a.c., la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor au fost intreprinse demersuri interne de verificare a veridicitatii documentului supus mediatizarii. Rezultatul verificarilor interne a stabilit faptul ca documentul analizat, in forma si continutul prezentate autoritatilor britanice de catre reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander ADAMESCU, nu a fost emis si, in consecinta, nici nu poate fi asumat de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor”.

Mai mult, se mentioneaza, intre altele, faptul ca inca de luna trecuta conducerea ANP a sesizat Parchetul General. „Astfel, conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a procedat, in data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunilor prevazute de: art. 320 alin (1) – Falsul material in inscrisuri oficiale si art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.”, se mai precizeaza in respectivul comunicat.

Si DNA-ul a oferit lamuriri

Inca din cursul zilei precedente, Directia Nationala Anticoruptie transmitea, intr0un comunicat, faptul ca „din informatiile primite de la autoritatile britanice a rezultat ca, in cursul judecarii procedurii de executare a mandatului european de arestare de catre o instanta din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, aparatorii inculpatului ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER ar fi prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document care ar fi fost emis, in aparenta, de o institutie din Romania, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor. Documentul nu a fost insa asumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor” si ca, „urmare a acestei situatii, la termenul din data de 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus, fata de ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive. In data de 23 martie, instanta britanica a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune dar, nefiind convinsa de explicatiile oferite in legatura cu prezentarea acelui document, instanta a respins cererea”.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger