AcasăNewsANM: Grindina si vijelie in Giurgiu, Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita si Braila

ANM: Grindina si vijelie in Giurgiu, Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita si Braila

Ploaie torentiala, grindina si vijelie sunt anuntate pentru duminica seara, de catre Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in judetele Giurgiu, Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita si Braila, astfel ca Politie Romana recomanda soferilor prudenta si sa evite oprirea in dreptul copacilor.

„Tinand cont de emiterea atentionarii cod galben a Administratiei Nationale de Meteorologie – conform careia, duminica in intervalul orar 15.00 – 18.00, in judetele Giurgiu, Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita si Braila se vor semnala fenomene precum ploaia torentiala, grindina si vijelia), Centrul Infotrafic face unele recomandari conducatorilor auto: in conditii de vant puternic, soferii trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai cu seama la iesirile din tronsoanele impadurite, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele de gabarit mare. De asemenea, trebuie evitata oprirea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe” precizeaza Politia Romana.

Pe vreme ploioasa, viteza mare de deplasare se dovedeste extrem de periculoasa, de nenumarate ori fiind cauza de producere a unor grave accidente. Din acest motiv, Politia recomanda ca in asemenea conditii meteorologice dificile sa fie folosite permanent luminile de intalnire, sa se circule cu prudenta sporita, viteza redusa si sa se mareasca distanta in mers intre autovehicule.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
232 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger