AcasăNewsANM: Alerta de ploi torentiale, grindina si vant. Iata zonele vizate!

ANM: Alerta de ploi torentiale, grindina si vant. Iata zonele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata o informare de ploi si canicula valabila de sambata, ora 14:00 , pana duminica, ora 20:00. Se vor semnala fenome de instabilitate atmosferica si disconfort termic.

Potrivit meteorologilor, in acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

Astfel, in zonele amintite se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, posibil, grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15…20 l/mp si izolat, mai ales in Lunca Dunarii si in zona litoralului, 30…40 l/mp.

In schimb, in dupa-amiaza zilei de sambata, 16 august, in estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va mentine calduroasa, cu temperaturi maxime de 32…34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unitati si disconfortul termic va fi accentuat.

Foto: fanatik.ro

author avatar
Alina Costache
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger