AcasăNewsANM a actualizat CODUL GALBEN. Cum va fi vremea in intervalul urmator!

ANM a actualizat CODUL GALBEN. Cum va fi vremea in intervalul urmator!

(foto: stiri.rol.ro)

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au decis sa transmita o actualizare a atentionarii COD GALBEN emise in cursul zilei precedente.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Este, practic, o restrangere a Codului galben, actualul mesaj fiind valabil incepand cu ora 11 si pana in cursul acestei seri, la ora 20. In acest interval, meteorologii se asteapta ca in cele 8 judete colorate cu galben pe harta, semn ca sunt vizate de avertizarea in cauza, sa isi faca simtita in continuare prezenta vantul. Astfel ca in judetele Braila, Ialomita, Calarasi, dar si local in judetele Buzau, Tulcea, Constanta, precum si in sudul judetelor Vrancea si Galati, vantul va sufla, spun meteorologii, cu 55-65 km/h, viscolind ninsoarea si ducand la scaderea vizibilitatii. De asemenea, specialistii spun ca la nivel de precipitatii, in estul si sud-estul Dobrogei in prima faza va ploua, iar precipitatiile s-ar putea transforma, catre seara, in lapovita si ninsoare, in timp ce vantul ar putea sufla cu pana la 65-70 km/h.

Totodata, ANM precizeaza ca luni va mai ninge, insa slab, in centrul si sudul Munteniei, estul Olteniei si pe arii restranse in Moldova, Transilvania si in zonele de munte. Si ca in judetele din estul Munteniei si din Dobrogea, vantul va mai sufla destul de insemnat, adica avand viteze de 45-55 km/h, si chiar de 60 km/h, pe litoral.

La nivel de temperaturi, e important de avut in vedere faptul ca se anunta ca „vremea va deveni geroasa in noptile de marti spre miercuri si miercuri spre joi, indeosebi in nordul, centrul si nord-estul tarii„, din cate mai avertizeaza meteorologii in mesajul transmis in dimineata acestei prime zile a saptamanii.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger